Petter Solberg fornøyd med 5. plass

petter_solberg_tys_01_500.jpgPetter Solberg innkasserte 5. plassen i helgens Rally Tyskland, mens storebror Henning tok sine første VM-poeng på asfalt noensinne med sin 7. plass.

Petter Solberg og kartleser Phil Mills var 2 minutter og 35 sekunder bak vinneren, Sebastien Loeb. Det er mindre avstand enn det har vært frem til de beste på asfalt på lenge, og en absolutt godkjent debut med den nye bilen på dette underlaget.

Også storebror Henning hadde all grunn til å være fornøyd etter helgens løp. Han tok sine første VM-poeng noensinne med sin Ford Focus WRC etter å ha kjørt inn til 7. plass.

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene endte på 11. plass. De vant løpets 19. pg siste etappe. En seier de delte med Petter Solberg og Sebastien Loeb.

Petter Solberg kjørte som nevnt sitt første asfaltløp med den nye Subaru Impreza WRC2008.

-Vi har ikke hatt noen problemer med bilen eller kjøringen under hele helgen. Det mest positive vi tar med oss herfra er at vi hele tiden forbedret oss selv og bilen under løpet. Vi kom tross alt hit med kun to testdager på asfalt med denne bilen, så jeg er meget godt fornøyd med løpet. Vi er på rett vei for å få maksimalt ut av bilen, så dette er lovende, sier Petter Solberg. Han har med helgens resultat vært blant de seks beste i alle de fire løpene han har kjørt med den nye Subaruen. 2. plass i Hellas, 6. plass i Tyrkia og Finland samt 5. plass i Tyskland er fasit.

Henning Solberg og Cato Menkerud tok som nevnt sine første poeng noensinne på asphalt og var strålende fornøyde.

-Dette var nesten som en seier for meg. Første VM-poeng på asfalt er jeg veldig godt fornøyd med, sa Henning Solberg.

-Vi har fått mye viktig erfaring som vi tar med oss til Spania og Korsika senere i høst. Nå blir målet å komme enda høyere i disse løpene, sier Henning videre.

Etter første dag og de seks første fartsetappene i Rally Tyskland var Petter Solberg på en 6. plass med sin Subaru. Henning var på 8. plass og Andreas Mikkelsen på 12. plass.

På lørdag avanserte de alle en plass, slik at Petter Solberg var på 5. plass da 14 etapper var kjørt. Henning var da på 7. plass og Andreas Mikkelsen på 11. plass.

De samme plasseringene hadde de etter at søndagens fem siste etapper var unnagjort.

Vinner av Rally Tyskland ble franske Sebastien Loeb i Citroën. Det var hans 7. strake seier i den tyske VM-runden, og han tok også over VM-ledelsen. Spanske Dani Sordo tok 2. plassen, fulgt av Francois Duval fra Belgia. Duval kjørte Ford Focus WRC i samme team som Henning Solberg, Stobart.

Neste VM-runde er grusløpet Rally New Zealand, 28.-31. august.