Petter Solberg går for «The Double»

P_Solberg_15_april
Petter Solberg forener krefter med briten Liam Doran i forsøket på å vinne VM-tittelen også for team i rallycross kommende sesong.

 

Tittelforsvareren som vant fem VM-runder og endte ytterligere fire ganger på seierspallen i løpet av tolv VM-runder i fjor, satser på «The Double» med Doran i det nye SDRX-teamet (Solberg Doran Rallycross).

 

«Den store drømmen er å vinne både fører- og teammesterskapet i rallycross-VM. Hovedmålet er å forsvare førertittelen. Jeg holder fokus på min bil, fortsetter med mine ingeniører og mekanikere fra i fjor, og vi har utviklet bilen svært mye gjennom vinteren. Sammen med Doran skal jeg forsøke å kjempe om enda en VM-tittel. SDRX er et privatteam, men vi mener forutsetningene er til stede for å kunne gi fabrikkteamene kamp om teamtittelen også», sier Petter Solberg.

 

«Jeg er svært spent på samarbeidet med Liam Doran. Han har tilsynelatende jobbet hardt gjennom vinteren og er fokusert på å komme sterkt tilbake etter en trøblete fjorårssesong. Alt ligger til rette for at vi skal samarbeide bra.»

 

Mandag avslørte Solberg 2015-fasaden på rallycrossbilen under en pressekonferanse i Barcelona. Sammen med mangeårig samarbeidspartner Teng Tools, utgjør nye Monster Energy de største sponsorene for den regjerende verdensmesteren kommende sesong.

 

Tidenes annen VM-sesong i rallycross inneholder 13 runder, starter 25. april i Portugal og avsluttes i Argentina siste helg i november.

 

Rallycross-VM 2015:

 1. Portugal 24.- 26. april
 2. Hockenheim 1.- 3. mai
 3. Belgia 15.- 17. mai
 4. Storbritannia 22.- 24. mai
 5. Tyskland 19.- 21. juni
 6. Sverige 3.- 5. Juli
 7. Canada 7.- 8. august
 8. Norge (Hell i Nord-Trøndelag) 21.- 23. august
 9. Frankrike 4.- 6. september
 10. Spania 18.- 20. september
 11. Tyrkia 2.- 4. oktober
 12. Italia 16.- 18. oktober
 13. Argentina 27.- 29. oktober