Petter Solberg gir gass for EM-tittelen

WRC
Rallyverdensmester Petter Solberg bekrefter at han vil delta i samtlige runder av FIAs rallycross-EM (RX) med mål om å bli europamester i 2013. Det er en meget god nyhet for sporten, og det vil garantert bli show og moro med Petter på blant annet Lånkebanen i juni.

Solberg offentliggjorde tidligere denne måneden at han skal kjøre første EM-runde i Storbritannia (Lydden Hill) 31. mars. Nå har den norske stjerneføreren bestemt seg for å satse for fullt på samtlige ni EM-runder – inkludert den norske runden på Lånkebanen i Stjørdal 15. juni.

En Citroën DS3 Supercar er for tiden under bygging, og Solberg vil drifte sitt eget rallycrossteam. Hovedmålene for 2013 blir X Games og rallycross-EM.

– Jeg gjør aldri noe halvveis. EM i rallycross er helt i min gate. Det kommer til å bli skikkelig show denne sesongen, og det vil jeg at teamet mitt skal ta del i, sier Petter Solberg.

38-åringen jobber for tiden iherdig med å få sponsorbudsjettet og bilen på plass. Derfor velger Petter Solberg å droppe den offisielle presentasjonen av 2013-mesterskapet i rallycross-EM i Storbritannia i dag (fredag).

– Jeg er lei for at jeg ikke får mulighet til å delta på presentasjonen, men jeg bruker hver eneste time av døgnet for å få ting på plass til sesongstart. Vi er inne i en svært spennende og avgjørende fase akkurat nå. Jeg stortrives med å være tilbake i mitt eget team igjen. Bilen begynner å ta form, og jeg kan knapt vente med å teste den. Etter mer enn 15 år i rallysirkuset med 300 hestekrefter i motorrommet, går smilet nesten rundt når jeg tenker på hva jeg kan utrette med det dobbelte.

 

Å jobbe mot tiden er intet nytt for Petter Solberg. I 2009 bygde han opp et rallyteam i løpet av noen få uker. Fire år etterpå ser Solberg ingen grunn til å fire på kravene.

– Konkurransen kommer til å bli veldig tøff i år, men det er for meg bare enda en grunn til å gjøre dette. Og tro meg: Vi skal lage show!

TV-produksjonsselskapet IMG Worldwide har tatt over som promotor for EM i rallycross. Nettopp det trekket gjorde overgangen til rallycross enda mer interessant for nordmannen.

– IMG vet å lage show! Fem runder av årets EM i rallycross skal vises ”live” på TV. Når tre av de fem rundene går i Norge, Sverige og Finland, er det helt perfekt i mine ører og øyne.

Sendingene vil overføres på Viasat. Øvrige direktesendte EM-runder blir tredje siste i Frankrike (31. august) og den siste i Tyskland (21. september).

I tillegg til “live”-sendingene, tilbyr Viasat en time lange reportasjer fra hver EM-runde. Potensielt 1 milliard mennesker verden over kan følge sendingene. Sendingene fra EM i rallycross vil også inngå i IMGs globale serie, Trans World Sports, som alene kan tas inn av 150 millioner hjem verden rundt.

Petter “Hollywood” Solberg er best kjent verden rundt for karrieren i rally-VM. Likevel startet det hele med rallycross og NM-sølv både i rallycross og bakkeløp i 1994. De to påfølgende årene ble det gull. Den gang, i 1996, var planen en videre rallycrosskarriere for gutten fra Spydeberg, men eventyret vred over mot rally, der han viet 15 år av sitt liv.

Nylig seiret Petter Solberg i det historiske Rally Sweden med kona Pernilla i kartlesersetet på en Ford Escort Mk2. Ferden var 2003-verdensmesterens foreløpige farvel til rally-VM.

– Det var fantastisk å vinne i Sverige sammen med min kone. Å kjøre en slik bil minner oss på hvorfor vi elsker denne sporten. Lyden, gleden, seiersfølelsen; vi ser fram til mer av det i rallycross.

Den norske runden kjøres på Lånkebanen i Trøndelag 15.-16. juni