Petter Solberg gleder seg

petters_ford1.jpgPetter Solberg håper på norsk folkefest igjen når han og resten av verdenseliten kjører VM-rally i Norge i februar.

Seks fartsetapper og en service i Rally Sweden er lagt til Kongsvinger-område fredag 10. februar, og Fords nye fabrikksfører Petter Solberg gleder seg til å kjøre på norsk jord igjen.

-Jeg gleder meg. Det samarbeidet som nå er kommet på plass mellom Norge og Sverige betyr mye, ikke bare for rally, men all bilsport i Norden. Jeg lover å gi norske tilskuere full valuta, sier Petter Solberg, som blant annet skal passere bare noen titalls meter fra sin egen herregård i Mitandersfors i en hastighet han normalt ikke holder i de traktene.

-Det blir noe spesielt å kjøre forbi gården og inn i Norge med rallybil.

Etter at deltagerne kommer over på den norske siden skal de tre kjente fartsetappene fra Rally Norway, Opaker, Kirkenær og Finnskogen, kjøres to ganger hver. Mellom etappene får publikum god mulighet til å se biler og førere under service på Rådhusplassen midt i Kongsvinger sentrum. Under Rally Norway i 2007 var det over 200 000 tilskuere som fulgte løpet, og hele 25 000 av dem fylte den kjente flomvollen langs fartsetappen på Kirkenær.

-Jeg håper det blir folkefest som det var under Rally Norway i 2007, sier Petter Solberg som lover at han skal være med å kjempe om seieren.

-Jeg er ikke med på dette for moro skyld. Nå sitter jeg i en fabrikksbil, og alle forutsetninger for suksess er til stede, sier Petter som denne uken er i England for å tilpasse seg sin nye arbeidsplass. Han debuterer som Ford-fører i Rally Monte Carlo om en drøy uke.

I fjor ble det dobbelt Ford-seier i Rally Sweden. Mikko Hirvonen vant foran norske Mads Østberg. Østberg, som også avsluttet fjorårssesongen med andreplass i Wales, stiller også i år med Ford Fiesta WRC. Han er igjen en kandidat til seierspallen, der han gjerne kan komme til å stå sammen med Petter Solberg.

En spennende start i løpet gjør også regjerende IRC-mester, Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene. De er anmeldt av Volkswagen Motorsport og skal kjøre en Skoda Fabia S2000. Mikkelsens teamkollega hos VW er franske Sebastien Ogier som tidligere har kjørt for Citroën sammen med Sebastien Loeb, men som nå skal forberede seg til Volkswagens WRC-satsing fra 2013.

-Det blir utrolig morsomt å kjøre VM-løp i Norge igjen, og jeg trives godt på snø og is. Dessuten er det veldig spennende å få kjøre for et så proft team som Volkswagen. Vi gjorde det i Finland i fjor også. Det skal også bli spennende og lærerikt å kjøre sammen med Ogier som jeg ser på som en av verdens aller beste førere, sier Andreas Mikkelsen. Han endte på en andreplass i S2000-klassen i Sverige i 2010.

-Jeg har faktisk ikke kjørt vinterløp siden den gangen, men nå skal jeg kjøre både Mountain Rally og KNA Rally Finnskog før VM-løpet, så jeg skal være godt forberedt.

I S2000-klassen stiller også det 20 år gamle talentet Marius Aasen i en Ford Fiesta S2000, sammen med sin nye kartleser Veronica Engan. Aasen slo gjennom for fullt i fjor med 5. plass i NM, og da kjørte Hønefoss-gutten spesielt bra i KNA Rally Finnskog i samme distrikt som årets norske VM-dag.

Også i klassen for tohjulsdrevne biler er det spennende norsk deltagelse. Regjerende norgesmester Steve Røkland fra Kongsvinger stiller med sin helt nye Ford Fiesta R2 og med Kim Hjalmarsen i kartleserstolen.
Totalt vil det være norske førere og kartlesere i ni av de totalt 50 deltagerbilene fra totalt 25 nasjoner. I startfeltet finnes ikke det ikke mindre enn 11 tidligere verdensmestere. Det vil med andre ord være høy kvalitet på startfeltet norske tilskuere kan oppleve på Kongsvinger fredag 10. februar.

Norske deltagere
Petter Solberg (NOR)/Chris Patterson (GBR), Ford Fiesta WRC
Mads Østberg (NOR)/Jonas Andersson (SWE), Ford Fiesta WRC
Andreas Mikkelsen (NOR)/Ola Fløene (NOR), Skoda Fabia S2000
Marius Aasen (NOR)/Veronica Engan (NOR), Ford Fiesta S2000
Pontus Tidemand (SWE)/Jørgen Nordhagen (NOR), Skoda Fabia S2000
Anders Grøndal (NOR)/Trond Svendsen (NOR), Subaru Impreza (Gr. N)
Jim Roger Haugom (NOR)/Stig Rune Skjærmoen (NOR), Subaru Impreza (Gr.N)
Frank Tore Larsen (NOR)/Torstein Eriksen (NOR), Ford Fiesta R2
Steve Røkland (NOR)/Kim Hjalmarsen (NOR), Ford Fiesta R2
FREDAG 10 FEBRUAR
SS 2 MITANDERSFORS kl. 08:04
SS 3 OPAKER 1 kl. 09:28
SS 4 KIRKENÆR 1 kl. 10:03
SS 5 FINNSKOGEN 1 kl 10:38
REMOTE SEVICE KONGSVINGER kl. 11:44
SS 6 OPAKER 2 kl. 12:48
SS 7 KIRKENÆR 2  kl. 13:23
SS 8 FINSSKOGEN 2 kl. 13:58
SS 9 TORSBY kl. 16:05
SS 10 KARLSTAD SUPER SPECIAL STAGE 2 kl 19:20