Petter Solberg håper lykken snur i Hell

I femte forsøk håper Petter Solberg at lykken snur på hjemmebane når den norske fartsfesten står for tur i rallycross-VM til helgen.

Annenplass i 2014 er beste plassering med norsk grus og asfalt under hjulene så langt i rallycrosskarrieren. Siden har VM-runden på Hell ved Stjørdal i Trøndelag bydd stort sett på nedturer for Solberg.

– Jeg har ikke alltid hatt det enkelt i hjemmeløpet mitt. Denne uken håper jeg at lykken snur. Utviklingen i førermesterskapet ble negativ for min del sist på Silverstone, der jeg gikk glipp av finalen, og jeg er ikke fornøyd med det. Jeg behøver et godt resultat hjemme i Norge for å rette det opp igjen, sier Petter Solberg.

VM-runden i Norge er sesongens femte av tolv løp. Hittil er Solbergs sesongbeste annenplass i Belgia for tre og en halv uke siden.

– Jeg har erfaring med uflyt i motorsport fra før. Man trenger en liten, positiv ting som snur trenden. Jeg vet at teamet gjør en utrolig jobb, Volkswagen Motorsport og R sørger for at vi har en fantastisk bil og jeg synes kjøringen min er bra. Nå behøver jeg bare at lykken snur.

Johan Kristoffersson leder førermesterskapet med 105 poeng, 14 flere enn toer Sebastien Loeb og 22 foran treer Andreas Bakkerud. Petter Solberg er firer med 25 poeng opp til sin svenske stallkamerat.

Regjerende verdensmester Kristoffersson vant den dramatiske VM-runden på Lånkebanen i fjor, og han har vunnet tre av de fire VM-løpene hittil i sesongen.

– Jeg liker Lånkebanen; en klassisk rallycrossbane slik den skal være. Spesielt er jeg fan av at alternativsporet kommer i første sving. De siste VM-rundene (Belgia og Storbritannia) ble preget av mye kaos i første sving. På Lånke sørger alternativsporet for at feltet sprer seg ut i større grad. Jeg håper å gjenta suksesshistorien fra i fjor, sier Johan Kristoffersson.

Kristoffersson er – utrolig nok – mer overlegen hittil i år enn han var i sin rekordsesong i fjor. Nå er han sju poeng foran eget «skjema» fra 2017. Teamsjef Pernilla Solberg konstaterer at regjerende mester PSRX Volkswagen Sweden har bygget på seg en komfortabel ledelse i teammesterskapet.

– Vi er 22 poeng foran nærmeste utfordrer i teammesterskapet, og Johan ligger bedre an i førermesterskapet enn på samme tid i fjor. Vi har fått en fantastisk start på året, og det er viktig at vi holder trykket oppe. Vi gleder oss til VM-runden på Hell, et fantastisk sted for sporten vår, sier Pernilla Solberg.

VM-runden på Hell starter med to kvalifiseringsomganger lørdag og fortsetter søndag formiddag. Semifinalen og finalen vises direkte på NRK1 fra klokken 15.00 (sendingen starter klokken 13.50).

Førerdata:
Petter Solberg (Norge)
World RX-starter: 53
World RX-seirer: 10
VM-titler i rallycross: 2

Johan Kristoffersson (Sverige)
World RX-starter: 44
World RX-seirer: 12
VM-titler i rallycross: 1

FIA World RX of Norway:
2017-vinner: Johan Kristoffersson (Sverige)
Runderekord: 37,731 (2016 Timur Timerzyanov)
Banelengde: 1,019 km
Asfalt/grus: 63% – 37%