Petter Solberg hedret av Bilsportforbundet

Petter S HR 600
I sitt eget 40-årslag og seiersfest for årets VM-tittel i rallycross på lørdag, ble Petter Solberg hedret med Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.

 

 

Petter Solberg ble i år tidenes første verdensmester i rallycross. Samtidig ble han den første som har blitt verdensmester i to forskjellige grener innenfor bilsporten. Solberg ble som kjent verdensmester i rally i 2003.

-Det er utrolige resultater Petter Solberg har oppnådd. Han er uten tvil tidenes norske bilsportsutøver, og vi er med god grunn stolte over en fører som Petter. Han har uten tvil fortjent Bilsportforbundets høyeste utmerkelse, fortjenstmedaljen i gull, sa generalsekretær Hallgeir Raknerud da han overrakte medaljen til Solberg. Det skjedde under Solbergs egen feiring av sin 40-årsdag og årets VM-tittel. Nærmere 200 familiemedlemmer og venner var samlet under feiringen.
-Jeg er utrolig takknemlig og stolt over å få en slik utmerkelse. Jeg har et stort hjerte og lidenskap for sporten og det er alltid hyggelig å bli satt pris på, sa Petter Solberg.

 

Petter Solberg har vært en del av den norske bilsportsfamilien nesten hele sitt liv. Han var med som mekaniker for sine foreldre Tove og Terje som kjørte bilcross, samtidig som han deltok i radiostyrt bilsport lenge før han selv kunne kjøre bil. Så snart førerkortet var på plass startet Petter med bilcross. Deretter ble det rallycross før han tok sin første, og så langt eneste NM-tittel i rally, i 1998. Året etter fikk han sitt internasjonale gjennombrudd som fabrikksfører for Ford, før han gikk videre til Subaru. Han vant sin første VM-runde i 2002, og året etter ble han verdensmester. Han har tre VM-sølv i rally (2002, 2004 og 2005) og en bronse (2010). Totalt har Petter Solberg vunnet 13 VM-runder i rally.

I 2012 valgte han å satse på EM i rallycross. I år ble det for første gang VM-status i rallycross, og Petter Solberg sikret seg VM-tittelen allerede da før de to siste rundene ble kjørt. En runde gjenstår fortsatt, og Petter har vunnet fire av de 11 rundene som er kjørt så langt i år.

 

-Noe av det mest imponerende med Petter Solberg er hans lidenskap for bilsporten og evnen til aldri å gi opp. Da Subaru trakk seg fra rally-VM valgte han å satse i egen regi og hans VM-bronse fra 2010 kom i beinhard konkurranse med fabrikksteamene. I rallycross-VM har han også kjempet mot team med fabrikksstøtte og større ressurser, men Petter har vist at han man kan nå langt med viljestyrke og stor tro på egne valg og satsinger. Slik sett er han et forbilde og motivator for andre utøvere, sier Hallgeir Raknerud.
Petter Solberg er tidligere også tildelt Bilsportforbundets Gullratt etter sitt VM-gull i 2003.