Petter Solberg i Rally Spania

p_solberg_11_okt.jpgPetter Solberg og kartleser Chris Patterson er klare for årets neste siste VM-runde i rally, Rally Spania, som kjøres på asfalt førstkommende helg.
Petter Solberg World Rally Team er på plass i Salou, like sør for Barcelona, og i gang med dagens shake down. Gjennomkjøring av fartsetappene var tirsdag og onsdag.

– Med de gode resultatene vi har hatt de siste løpene, gleder jeg meg virkelig til å starte i Spania, sier Petter Solberg. – I Frankrike var vi med og kjempet helt i toppen hele veien, og det var virkelig moro å kjøre! Bilen har vært perfekt, og jeg vet at det er fullt mulig å vinne et løp dersom alt klaffer. Vi har ikke testet før Spania, men jeg tror nok vi skal gjøre det bra uansett.

Rally Spania har alltid vært et asfaltløp, og vært kjent for sine utrolig raske etapper. I fjor endret de imidlertid format, og er nå det eneste løpet på kalenderen med både grus og asfalt prøver. Alle starter med grus-oppsett på bilen for Shakedown og fredagens prøver. Fredag kveld er det klart for en skikkelig utfordring for mekanikerne, kveldens service er utvidet fra 45 minutter til 75 minutter, og på denne tiden skal bilen bygges om fra grus til asfalt-oppsett.

Rally Spania starter altså med seks etapper fredag. To av dem er rene grusetapper, mens de fire siste er en blanding av både grus og asfalt. Som alltid på grus er det ingen fordel å være første bil på veien, så Petter håper å kunne dra fordel av å ligge på femteplass i VM-sammendraget.

– Ettersom det er grus første dag i Spania er det en fordel å starte litt lengre bak i feltet, sier Petter Solberg. – Jeg starter som nummer fem, og regner med at de foran meg da har ryddet bort noe av den løse grusen allerede. Dag 2 og 3 er det rene asfalt prøver, og da er det normalt en fordel å starte tidlig. 6 prøver kjøres på lørdag, før det avsluttes med seks etapper søndag. Løpets Powerstage, som direktesendes på Viasat Motor, starter kl 14:11 på søndag.

Det er stor spenning i rally-VM foran årets avslutning. Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen står begge med 196 poeng foran Rally Spania. Sebastien Ogier har 193. Petter Solberg er på 5. plass med 110, mens Mads Østberg er sjettemann med 62. Henning Solberg er på 9. plass med 40 poeng. Både Østberg og Henning Solberg kjører også Rally Spania.