Petter Solberg i spennende sluttspurt

petter_s.jpgDet var så spennede som det kunne bli da Rally New Zealand skulle avgjøres i helgen. Petter Solberg var blant dem som kunne stikke av med seieren da alt skulle avgjøres på løpets aller siste fartsetappe.

Det skulle bli langt mer spennende på lenge i WRC-sirkuset da Rally New Zealand skulle avsluttes under vanskelige forhold. De to Citroën-førerne Sebastien Ogier og Sebastien Loeb lå i tet da siste dags kjøring tok til på våte og vansnelige veier. Loeb hadde tidlig en avkjøring og tapte tid, men kom tilbake. Foran den aller siste etappen på 29 km var det Ogier som ledet, 6,2 sekunder foran Jari-Matti Latvala. Petter Solberg var 10,6 bak Latvala, mens Loeb var 0,9 bak Petter og Miko Hirvonen var 6,9 sekunder bak Loeb.

Petter satser alt, og ledet løpet på siste mellomtid før det bar av veien med ham, kartleser Phil Mills og deres Citroën C4. De traff en lyktestolpe og kunne ikke fortsette. Både Ogier og Loeb fikk hver sin snurring på det glatte underlaget like før mål, og Jari-Matti Latvala stakk av med seieren!
– Jeg hadde virkelig farta inne i dag, og var raskere enn de andre på mellomtidene før avkjøringen skjedde, sier Petter Solberg. – Er helt sikker på at jeg hadde kommet meg opp på veien igjen hadde det ikke vært for den stolpen. Tror også vi hadde vært på toppen av pallen i dag, om vi hadde kommet til mål. Det har vært et helt utrolig rally, og når jeg skjønte i dag at førsteplassen var innen rekkevidde måtte jeg bare prøve. Det var ingen grunn til å kjøre «safe» for å sikre en tredjeplass, mener Petter Solberg.

Petter ledet løpet etter fredagens kjøring. Han tapte svært mye på andre dag da han måtte starte først på en underlag han selv betegnet som kulelager. Da siste dag startet var han 53 sekunder bak Sebastien Ogier.

Med brutt løp ble det ikke poenbg på Petter, og falt ned fra 2. til 5. plass i sammendraget.

Henning Solberg hadde et vanskelig løp. Han slet med balansen i bilen og bremseproblemer.

-Sist vi kjørte her i New Zealand vant jeg sju fartsetapper og det har normalt vært et godt løp for meg. I helgen har det vært svært frustrerende. Jeg har hatt en hel del problemer med bilen, og jeg har ikke klart å finne ut hva som har vært feil. Vi klarte å komme oss gjennom og til mål, og slik ting fungerte så er jeg fornøyd med 7. plass og seks poeng. Nå er det bare å håpe at vi kan få sortert ut feil til Portugal slik at vi kan være med i toppen der, sier Henning Solberg. Han avanserte en plass i sammendraget og er nå på 8. plass.

Neste VM-runde er Rally Portugal, 27.-30. mai.