Petter Solberg: -Karrierens verste krasj

P_Solberg_16_08_1
Petter Solberg ble påkjørt bakfra i 150 km/t og måtte fraktes til sykehus i ambulanse etter en høydramatisk Canada-finale i rallycross-VM Søndag. Den regjerende verdensmesteren slapp fra ulykken med en kraftig forslått kropp.

 

-Jeg har vært utsatt for mange ulykker opp gjennom årene, og flere av dem har vært fæle, men dette var den verste. Jeg var totalt uforberedt på å bli truffet så hardt etter målgang. Sammenstøtet var så hardt at setefestene inn til karosseriet brakk tvers av. Alt gikk i sakte film, og følelsen da det skjedde var helt forferdelig, sa Petter Solberg etter på ha blitt skrevet ut av sykehuset i Trois-Riviéres natt til mandag.

 

Svenske Anton Marklund ble passert av Solberg på siste runde i finalen, der nordmannen kjørte inn til femteplass og tok tilbake VM-ledelsen sammenlagt. Cirka 100 meter etter målgang bremset Solberg ned, men bakfra kom Marklund i 150 km/t og – skulle det vise seg – uten fungerende bremser.

 

Svensken smadret bakparten på Solbergs bil i sammestøtet. Redningspersonell kom forholdsvis raskt til stedet og måtte hjelpe Solberg over i en ventende ambulanse. Undersøkelser på sykehuset slo fast at nordmannen slapp fra ulykken uten alvorlige skader.

 

-Jeg har fryktelig vondt i rygg, nakke og den ene leggen og albuen, men håper det vil lege seg forholdsvis raskt. Jeg er veldig lettet over at det gikk så bra som det gjorde. Akkurat nå er jeg mest bekymret for bilen. Det blir en stor jobb å få den klar til neste løp i Frankrike mindre enn en måned fram i tid. Men nå leder vi VM igjen, og det hjelper på motivasjonen.

 

-Løpet var så å si perfekt før finalen. Vi vant det som var å vinne, bortsett fra da vi fikk ødelagt tredje omgang av en annen påkjørsel. Akkurat nå kan jeg glede meg litt over at vi har farten inne, at resultatene og VM-poengene er der og at vi leder VM igjen. Jeg gir meg ikke med dette, sa Petter Solberg.

 

Østfoldingen har vunnet rallycross-VM sammenlagt de siste to sesongene. Han leder årets VM med fire poeng på Ekström etter at sju av tolv runder er kjørt. Treer er Andreas Bakkerud, som ligger 29 poeng bak landsmannen. Canada-finalen ble vunnet av svenske Timmy Hansen foran Bakkerud.

 

Resultater:

1) Timmy Hansen, Sverige 5.17,826

2) Andreas Bakkerud, Norge 5.18,903

3) Johan Kristoffersson, Sverige 5.19,383

4) Toomas Heikkinen, Finland 5.21,887

5) Petter Solberg, Norge 5.22,434

6) Anton Marklund, Sverige 5.23,636

 

VM-stillingen sammenlagt:

1) Solberg 161

2) Mattias Ekström, Sverige 157

3) Bakkerud 132

4) Kristoffersson 129

5) Sebastien Loeb, Frankrike 121

6) Hansen 105

 

Neste VM-runde finner sted i Lohéac, Frankrike 3.- og 4. september.