Petter Solberg kjører bakkeløp

-Jeg skal gjenforenes med min VW Polo R Supercar, og jeg ser frem til å nyte denne fantastiske bilen igjen, sier Petter Solberg.

 

Tidligere i vinter, i forbindelse med at han deltok i Race of Champions, kunne Petter Solberg fortelle at han var motivert for å kjøre mer billøp fremover. Nå er det klart at han blir hovedattraksjonen i bakkeløpet Simola Hillclimb i Knysna i Sør-Afrika 4.-7. mai.

-Da Volkswagen spurte meg om jeg ønsket å delta og kjøre en VW Polo R Supercar føltes det bare ufattelig. Jeg ser virkelig frem til å være med på showet og gjenforenes med denne fantastiske bilen, sier Petter. Petter kjørte bakkeløp med bilen blant annet i Norges Råeste bakkeløp i Målselv i 2019 da han hadde sin Farewell Tour som internasjonal bilsportsutøver.
Bakken det kjøres er 1.800 meter lang og har asfalt som underlag. Andre Bezuidenhou har bakkerekorden med den utrolige tiden 34,161 sekunder, som gir en gjennomsnittshastighet på 201.18 km/t fra stående start. Bezuidenhou kjører en formelbil, spesialbygd for bakkeløp og har vært totalvinner av løpet fem ganger. Med den type bil Petter skal kjøre vil det nok ikke gå like fort, men en vinnertid rundt 38 sekunder er nok realistisk. Det er ellers 13. gang løpet kjøres i år.

Simola Hillclimb er kjent som Sør-Afrikas fremste motorsportsbegivenhet, og høster betydelig interesse fra lokale førere og ellers fra det meste av verden. På sin nettside skriver arrangøren at begivenheten nå heves enda et hakk med Volkswagen og Petter Solberg på startstreken. Det er ikke tvil om at de er stolte av å få den tredoble verdensmesteren til start.

 

Mer informasjon om Simola Hillclimb:

Most exciting and competitive line-up yet for Modified Saloon Cars at Simola Hillclimb – Simola Hillclimb 2023 (speedfestival.co.za)