Petter Solberg klar for Finland

p_solberg_juli_11.jpgSommerferien er over. Petter Solberg og kartleser Chris Petterson har hatt noen velfortjente ferieuker etter Rally Hellas, og er nå klare for et av sesongens vireklig høydepunkt, Rally Finland.- Det har vært deilig med noen ferieuker nå, sier Petter Solberg. – Jeg har fått vært sammen med familien og selvsagt har vi også vært på crosskart. I tillegg fikk jeg være med Breitling på en skikkelige «flying-high» opplevelse i Sveits.

Nå er PSWRT klare for Rally Finland, årets 8. VM runde. Totalt er det påmeldt 125 biler til årets Rally Finland, som av mange kalles «The Grand Prix of gravel». Rally Finland er høy fart (gjennomsnittshastigheten er 120 km/t) og mange hopp. Noter og kartleser er utrolig viktig skal du klatre høyt på resultatlisten.

Rally Finland har base i studentbyen Jyväskylä, som ligger omtrent 270 km nord for hovedstaden Helsingfors. Serviceparken er i Paviljonki, som kan by på et yrende folkeliv både dag og natt under rallyet.

Alle førerne starter gjennomkjøring mandag ettermiddag, og fortsetter tirsdag og onsdag. Shakedown er som vanlig torsdag morgen, og selve rallyet starter med 3 fartsetapper torsdag ettermiddag. Fredag skal det kjøres 8 etapper, kun avbrutt av remote service i Lahti. Løpet avsluttes lørdag med hele 11 etapper.

– Finland har alltid vært et av mine favoritt-løp, sier Petter Solberg. – Ikke bare er prøvene helt rå, men atmosfæren og alle tilskuere gjør dette løpet til noe helt spesielt. Var to dager og testet, og har totalt kjørt 300km, som jeg håper vil hjelpe oss til best mulig bil når det hele starter. Jeg skal, som vanlig, kjøre for en plass på pallen!