Petter Solberg klar for sesongavslutning

p_solberg_nov_11.jpgVM-sesongen 2011 er på hell, og kun et løp gjenstår. Vi er i Wales for årets siste rally, Wales Rally GB. Stedet i år er Builth Wells, en liten by omtrent to timers kjøretur fra Cardiff. Selve serviceparken er innendørs, på Royal Welsh Showground, til daglig et marked for dyre-auksjoner. Underlaget er grus.

Wales Rally GB går i år over 4 dager, med start, tre prøver og remote service i Llandudno, helt nord i Wales, allerede torsdag. Fredag er det 8 prøver nord for Builth Wells, mens det lørdag og søndag går etapper sør for Builth Wells. Felles for helgen er at parc ferme hver kveld er i Cardiff. Shakedown ble kjørt onsdag, rett ved serviceparken i Builth Wells.

Petter Solberg, som akkurat har kommet hjem en ukes familieferie på Tenerife, gleder seg til å kjøre i Wales.

– Etter et veldig kort Rally Spania for oss, ser jeg virkelig fram til å starte her i Wales, sier Petter Solberg. – Vi startet allerede på søndag ettermiddag med et par timers test, og alt ser virkelig lovende ut. Wales er normalt en skikkelig utfordring med stadig skiftende vær og imponerende mye gjørme på veien, men vi har mange gode resultater og vise til, så jeg gleder meg.

Petter Solberg har vunnet dette rallyet flere ganger, og kjørte i fjor inn til en andre plass. – Det hadde vært helt perfekt å avslutte 2011 sesongen med en plass på pallen, og i tillegg blir det spennende og se hvem som kjører inn til verdensmester-tittelen, avslutter Solberg. Både Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen har mulighet til å ta verdensmester-tittelen.
Wales Rally GB starter med SS1 torsdag, 10. november, kl 14:38.