Petter Solberg med overlegen seier i Canada

Petter_S_Canada2
Petter Solberg vant karrierens annen VM-rundeseier i rallycross lørdag og økte forspranget i VM-sammendraget. Nordmannen, som i mai ble tidenes første VM-rundevinner i rallycross, er også nå den første som vant en VM-runde utenfor Europa samt den første med to enkeltseirer etter sju runder av tidenes første rallycross-VM.

 

Petter Solberg sier:

«Den eneste som var gladere enn meg for denne seiere er sønnen min, Oliver (12). Vi kom til Canada med en rykende fersk crosskartseier i lomma til Oliver (NM-runde/NEZ-løp på Flisa), og jeg fikk klar beskjed om å følge opp.»

 

«Jeg hadde en fantastisk dag med tre heatseirer av fire mulige, semifinale- og finaleseier. Jeg var sulten på en seier igjen etter nedturen da de bakre støtdemperne brakk mens jeg ledet finalen i Belgia sist. Også i dette løpet skjedde det mye bak kulissene, men jeg har verdens beste rallymekanikere som sørget for at vi likevel greide å vinne.»

 

«Selv om jeg kjørte bilen, er det mekanikerne og teamet mitt som skal ha all ære for seieren. For første gang kjørte vi en hel VM-runde i løpet av én dag, og mekanikerne hadde det så travelt at de ikke engang fikk spist. Jeg ville aldri ha vunnet uten de beste mekanikerne.»

 

«Fortsatt gjenstår fem VM-runder denne sesongen. Og fortsatt har vi mye jobb å gjøre med bilen for at den skal holde toppnivå ut året. Det er fantastisk å lede VM med 20 poeng, men jeg har erfaring med at ting snur seg fort. Drømmen er å vinne VM og bli tidenes første vinner av to profesjonelle bilsporter. Vi skal kjempe hardt for at den drømmen skal gå i oppfyllelse.»

 

Neste VM-runde finner sted i franske Loheac om en måned (6.- og 7. september).

 

 

Resultater FIA World RX of Canada:
1) Petter Solberg, Norge 5.22,550, 2) Anton Marklund, Sverige 0.02,673 min. bak, 3) Timur Timerzjanov, Russland 0.04,614, 4) Reinis Nitiss, Latvia 0.05,141, 5) Toomas Heikkinen, Finland 0.06,843, 6) Patrick Carpentier, Canada DNF.

 

VM sammenlagt (etter 7 av 12 runder):

1) Petter Solberg 155, 2) Toomas Heikkinen 135, 3) Reinis Nitiss 133, 4) Andreas Bakkerud 113, 5) Anton Marklund 111, 6) Timur Timerzjanov 93.