Petter Solberg på 4. plass

finland_petter2.jpgPetter Solberg og Chris Patterson har klatret til fjerdeplass under fredagens etaper i rally Finland med sin Citroën DS3 WRC.

Petter startet dag to på femteplass, men klatret opp på fjerdeplass allerede på fredagens første etappe og har ligget jevnt på fjerde plass resten av dagen. Han ligger 29 sekunder bak Sebastien Loeb, som leder.

– Dagen har vært helt OK, sier Petter Solberg. – Det har ikke hendt noe spesielt, og jeg kjører det jeg kan. Vi gjorde noen endringer på set up på service, men det ga ikke det resultatet vi hadde regnet med. Det er fortsatt mange prøver i morgen, så kommer til å fortsette å «pushe».

Sebastien Loeb, som ledet etter første dag og har ligget først på veien i dag, har klart å beholde ledelsen. Sebastien Ogier ligger på andre og Jari-Matti Latvala ligger på tredje.
Mads Østberg og Jonas Andersson ligger på en 5. plass med sin Ford Fiesta WRC. De er 28 sekunder foran Mikko Hirvonen, som tapte mye tid etter to uhell første dag, men som har kjørt seg opp til en sjetteplass totalt.

Henning Solberg er på 10. plass med sin Ford Fiesta WRC.

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene er på tredjeplass av de som kjører S2000-biler og 15. plass totalt i løpet. Det er kun hjemmefavoritten og VM-lederen i SWRC, Juho Hänninen og tsjekkiske Martin Prokop som er foran den norske Skoda-duoen. Hänninen er så høyt som på 9. plass totalt.

Eyvind Brynildsen og Cato Menkerud rullet ut av rallyet etter et hopp, 3 km inn på dagens første prøve, og måtte dessverre bryte. Begge to er OK etter avkjøringen, men det er ikke mulig å starte igjen.

Rally Finland avsluttes med 11 etapper lørdag. SS22 er løpets Power Stage, og sendes live på TV.

Stillingen i Rally Finland etter dag to:
1. Loeb, Citroën
2. Ogier, Citroën +1,5
3. Latvala, Ford +2,6
4. P. Solberg, Citroën +29,2
5. Østberg, Ford +1.00,1
6. Hirvonen, Ford +1.28,7
7. Sordo, Mini +1.36,2
8. Meeke, Mini +1.51,0
9. Hänninen, Skoda, +2.04,0
10. H. Solberg, Ford, +2.06,1
15. Mikkelsen, Skoda, +4.14,8