Petter Solberg på plass i Japan

06solberg0810fintw019-2.jpgPetter Solberg World Rally Team er på plass i Sapporo, klare for Rally Japan og årets 10. VM- løp. Både fly-frakt og containere er på plass, og mandag var det test.

Underlaget i Japan er grus, totalt venter det 26 fartsprøver fordelt på 304 km. Serviceparken er ved Tsukisamu Dome, mens det inne på Sapporo Dome (2,5 km unna) skal kjøres Super Spesial hele 8 ganger.

Petter Solberg og Chris Patterson startet oppkjøringen til Rally Japan med et besøk i Tokyo og et treff med japanske supportere.

– Først og fremst er det utrolig bra å være tilbake i Japan igjen, sier Petter Solberg. – Og det passet perfekt å starte med supporter-treff i Tokyo.

Både prøvene og underlaget i Japan er ganske spesielle. Veiene er smale og med ganske løst underlag, men mange lange rette strekker gjør at hastigheten allikevel er ganske høy. Det løse og myke underlaget gjør at det på andre gjennomkjøring av prøvene kommer til å være ganske sporete og oppkjørt.

– Japan er et av mine absolutte favoritt-rally, sier Petter Solberg. – Det er en helt spesiell atmosfære her, og jeg setter stor pris på alle de fargerike supporterne vi har her. Vi hadde en liten test på mandag, og jeg har en god følelse med bilen. Gleder meg til det starter torsdag kveld.

Rally Japan starter med 2 fartsprøver inne på Sapporo Dome torsdag kveld, fredag skal det kjøres 8 prøver og lørdag 9 prøver. Rally Japan avsluttes med 5 prøver søndag.