Petter Solberg satser på rallycross

pettersolberg (2)
Petter Solberg danner eget rallycrossteam for å kjempe om nye titler i 2013. Planen er å kjøre for gull i X-Games. Solberg håper også at muligheten byr seg for å kjøre den norske EM-runden på Lånkebanen i Trøndelag midt i juni samt å kjempe om en historisk europamestertittel i rallycross.

–Det føles litt som å komme tilbake til røttene, sier Petter Solberg.

Hvorfor falt valget på rallycross?

Petter Solberg: –Jeg har fått mange tilbud om å kjøre i flere forskjellige motorsporter, biler og team. Men det jeg føler er mest ”gromt”, der jeg kan være meg selv, er rallycross. Nå kan jeg igjen jobbe tett med mine egne sponsorer, jeg har mitt eget team med folk, og det passer meg best å være min egen sjef.

–Vi jobber hardt med å få til en storsatsing på EM i rallycross, som er kjøpt opp av det amerikanske managementselskapet IMG. Men vi ser også på muligheten for å kjøre Global World Rallycross i USA, der også de fire X-Games-konkurransene inngår. Uansett hva det blir til er rallycross en rå actionsport med ordentlige fighter og heftige biler. Det er en arenasport som er publikumsvennlig og byr på show.

–Dere kjenner meg; jeg er en showman. Dette vil passe meg perfekt, mener Petter Solberg.

Motorsportkarrieren startet i rallycross med NM-sølv både i rallycross-NM og bakkeløp-NM i 1994. De to påfølgende årene ble det gull. Den gangen, i 1996, var planen en videre rallycrosskarriere for gutten fra Spydeberg, men eventyret vred over mot rally, der han viet 15 år av sitt liv.

Under stort tidspress bygger Solberg for tiden en Citroën DS3, som etter planen vil stå klar først et stykke ut i mars.

Hvordan teamet, sponsorene og designet på bilen vil bli seende ut, presenteres senere.

X-Games 2013:

18-21/04 Foz do Iguacu Brasil

9-12/05 Barcelona Spania

27-30/06 München Tyskland

1-4/08 Los Angeles USA

EM-runder 2013:

31/03 – 01/04 Lydden Hill England

27 – 28/04 Montalegre Portugal

25 – 26/05 Nyirad Ungarn

08 – 09/06 Kouvola Finland

15 – 16/06 Hell Norge

06 – 07/07 Höljes Sverige

17 – 18/08 Mondello Park** Irland

31/08 – 01/09 Lohéac** Frankrike

14 – 15/09 Greinbach Østerrike

21 – 22/09 Buxtehude Tyskland