Petter Solberg-show på Tyholt

P_Solberg_16_06_1
Torsdag 9. juni varmer Petter Solberg, Sébastien Loeb, Mattias Ekström og Andreas Bakkerud opp foran NAF World RX of Norway med burning på utenfor Tyholttårnet.

– Vi ønsker å gi vårt publikum en oppvarming og en forsmak på hva som venter dem på Lånkebanen 10.-12. juni, sier Kjetil Skaufel, daglig leder for NAF World RX of Norway.

Derfor tar Petter Solberg med seg en av sine rallycrossbiler og vil lage et forrykende fartsshow på parkeringsplassen rundt NRK og Tyholttårnet kl. 1800 9. juni.

You tube-hit

Arrangørene garanterer action med en toppmotivert Solberg på Tyholt.

De fleste husker Solbergs oppvisning på Hellbrua foran NAF World RX of Norway i fjor. Videoen ble sett av utallige motorsportsfans over hele verden.

– Alle som har med seg et mobilkamera med videofunksjon kan potensielt lage en you tube-hit fra Tyholt, sier Skaufel.

Solberg får følge av sin sterkeste VM-opponent, Mattias Ekström, som også skal utføre showkjøring foran forhåpentligvis et stort Trondheims-publikum.

Vil signere autografer

I tillegg til de to nevnte vil den nidobbelte verdensmesteren i rally, Sébastien Loeb, og publikumsfavoritten Andreas Bakkerud stille opp for intervjuer fra media, og selfies og autografsignering for alle motorsportsfans.

– Vi er svært takknemlig for at VM-stjernene stiller opp for oss, og håper de vil friste enda flere trøndere til Lånkebanen. I fjor kom det over 19 000, og vi håper at minst 20 000 vil komme i år, sier Skaufel.

Live streaming

For dem som ikke har anledning til å komme til Tyholt, så fortvil ikke. NRK, som nylig kjøpte TV-rettighetene for VM i rallycross, vil bistå med å kringkaste begivenheten torsdag 9. juni.

– NRK vil live streame hele sansen på nrk.no, og tillegg vil statskanalen sende innslag på TV i løpet av kvelden. Likevel vil det lønne seg å være til stede. Det kan dukke opp overraskelser, smiler Skaufel.