Petter Solberg sikter mot første seier

Rallycross photos © QNIGAN.COM
I tredje forsøk håper Petter Solberg (38) på å lykkes fullt ut. Når rallycross-EM treffer Ungarn, har den tidligere rallyverdensmesteren sin første seier i siktet.

 

Det er duket for tredje EM-runde av årets ni i rallycross. Petter Solberg sikter med stødig hånd mot nok en topplassering etter tredjeplassen i Portugal sist.

 

– Først og fremst har fokuset vært å jobbe fram en pålitelig bil. Så har vi forsøkt å hente ut enda mer fart og kraft. Vi har jobbet hardt med begge disse målene, og jeg tror vi er et godt stykke på vei til å ha klart det. Hovedsaken er at vi har funnet fram til nye 80 hestekrefter i motoren siden sist. Det kommer til å utgjøre en stor, stor forskjell – særlig når det gjelder starten. Jeg kan virkelig kjenne forskjellen, sier Petter Solberg.

 

Nordmannen startet sesongen på Lydden Hill i England for halvannen måned siden (10.-plass) med en halvferdig bil. Den hektiske treukersperioden før første løp og den minst like hektiske ombyggingsperioden før neste løp i Portugal (3.-plass), er for lengst omme. Solbergs team har jobbet beinhardt også før tredje EM-runde i Ungarn, og målet er å heve lønn for strevet.

 

– Vi hadde en bil som var 85 prosent god nok i Portugal og kjørte inn til tredjeplass. Nå er bilen enda bedre, og målet er seier.

 

Det blir sjuende gang i EM-historien at rallycrossirkuset gjester ungarske Nyirad. I fjor vant europamester Timur Timersjanov løpet.

 

Aldri før har Petter Solberg kjørt løp i Ungarn. Det skremmer ikke Citroën-føreren at nok en uprøvd rallycrossbane venter.

 

– For meg er alle baner i EM-serien nye, så det gjør lite fra eller til. Jeg bare gleder meg til å kjøre i Ungarn. Den siste utviklingen av bilen gjør meg spent og forventningsfull. Uansett hva som skjer; alle i teamet bør være stolte. Vi har en fantastisk bil nå – og enda er det mer i vente.

 

Solberg er beste nordmann sammenlagt i EM etter to runder. Russiske Timerzjanov, som er regjerende europamester, leder med 41 poeng. Tidligere rallyverdensmester Solberg er 10 poeng bak og på fjerdeplass. Trønderen Knut Ove Børseth, vestfoldingen Alexander Hvaal, bergenseren Andreas Bakkerud og hedmarkingen Mats Lysen er øvrige nordmenn som kjører i største klasse.

 

Forrige nordmann som vant en EM-runde i rallycross (største klasse) var Sverre Isachsen. Det skjedde for ett år og snart åtte måneder siden. Samme mann vant EM-runder i Ungarn som første nordmann både i 2006 og 2010.

 

Amerikanske Tanner Foust vant årets første EM-runde på Lydden Hill, og britiske Liam Doran seiret i Montalegre sist.

 

Tidsplan for EM-runden i Ungarn:

Lørdag: Heat 1 ca klokken 15, heat 2 ca klokken 17.15.

Søndag: Heat 4 ca klokken 11.15, heat 4 ca klokken 12.30, semifinaler ca klokken 14.15, FINALE ca klokken 15.40.

 

EM-stillingen (etter 2 av 9 løp):

1) Timur Timerzjanov, Russland 41, 2) Davy Jeanney, Frankrike 39, 3) Timmy Hansen, Sverige 35, 4) PETTER SOLBERG, NORGE 31, 5) Anton Marklund, Sverige 27, 6) Tanner Foust, USA 26, 7) Alexander Hvaal, Norge 25, 8) Liam Doran, Storbritannia 25, 9) Mats Lysen, Norge 23, 10) Knut Ove Børseth, Norge 21.…12) Andreas Bakkerud, Norge 20.