Petter Solberg stjal showet i Aremark

p_solberg_crosskart.jpgPetter Solberg stjal showet da han stilte til start i den første NM-runden i crosskart i Aremark på søndag.

NM-runden ble arrangert på Brekka Motorbane av NMK Aremark, og 46 karter stilte til start i flott sommervær hos en arrangør som innfridde til det fulle. For første gang ble det brukt alternativspor i NM, dette ble en kjempesuksess som førte til mer spenning til siste runde. Det var også rekordmange publikummere på denne NM runden, noe av æren for dette må nok tilskrives verdenstjernen Petter Solberg, han stilte nemlig til start i den største klassen 650 mens sønnen Oliver stilte i den minste klassen 85ccm.

Petter hadde ikke mange treningsrundene med sin helt nye IC-kart R4 KTM før han debuterte i Aremark, men talentet imponerte stort så lenge han fikk vist seg fram. Han tok en lett seier i et ikke altfor hardt heat i første omgang og i andre omgang kjørte han rett og slett i fra blant andre tidligere norgesmester Pål Iversen inntil motoren stoppet en runde før mål og han måtte legge inn årene. Dermed ble det ingen A finale for Petter.

I A-finalen var det den regjerende svenske mesteren Per Bjørnson som kunne stille i pole position med hjemmeføreren Jack Fjellstad og Christoffer Lia fra NMK Gardermoen ved sin side. Da starten gikk tok Per ledelsen, men bak ble det krasj mellom Pål Iversen og Rolf Gulliksen på langsiden, de sperret banen så det ble rødflagget til omstart. Begge kartene var utrolig nok kjørbare og stilte tilbake til start. Da omstarten gikk tok Christoffer Lia starten men denne gangen ble det en enda større smell bak, denne gangen mellom Pål Iversen og Jack Fjellstad, de gikk sammen rett i jordvollen der Jack fikk bråstopp og Pål fikk påfølgende rundkast. Med deler og karter strødd over hele banen ble det omstart igjen. Etter et par tyvstarter kunne endelig alle komme seg igjennom første sving helskinnet. Denne starten var det igjen Christoffer som tok foran Per Bjørnson og Arne Jonny Eid fra KNA Solør. Christoffer kjørte glimrende og dro fra Per inn til sin første NM seier, imponerende av ungutten på 16 år som har kjørt crosskart siden han var 12 år. Arne Jonny Eid måtte slippe seg ned til sjetteplass og se den regjerende Norgesmester Pål Smørsten fra NMK Tønsberg ta den siste pallplassen.

I 250 ccm-finalen var det Simen Vardeberg fra KNA Solør som kunne stille i pole med Ludvik Einarsen fra NMK Gardermoen og Harald Engerud fra KNA Eiker ved sin side. Simen var raskest ut men ble presset hardt av Ludvik som gikk forbi da Simen gjorde en liten feil på toppen etter 1 runde. Herfra dro Ludvik fra inn til seier og leder nå både SM og NM. Tredjeplassen gikk til Dennis Thoren fra Sverige.

I 125 klassen var det Mathias Michaelsen fra NMK Hålogaland som stilte i pole med svenske Daniel Carlsson og Marius Vardeberg fra KNA Solør ved sin side. Mathias tok starten men ble presset av Daniel som tok alternativen på tredje runde. Defra tok han innpå Mathias og kom først etter at han tok alternativen på siste runde. Marius Vardeberg tok tredje.

Førerne i 85 ccm-klassen imponerer mer og mer. Disse småtassene på 8 til 11 år kjører utrolig bra og jevnt, …ja så jevnt at det på de 4 første løpene i år har vært 4 forskjellige vinnere. De 3 første løpene har gått i Sverige. I Aremark var det Vegard Svendby fra KNA Solør som trakk det lengste strået …og det på sin 11 års dag. Klubbkompisen Nicolai Haldammen tok andreplassen og Liam Andersson fra Sverige tok tredjeplassen.

Komplette resultater fra løpet finnes HER.

Neste NM runde går hos NMK Orkla 17. juli.