Petter Solbergs stipend til Marius Solberg Hansen

Bilsportutøveren Marius Solberg Hansen (17) ble lørdag tildelt Petter Solbergs stipend. Den tredoble verdensmesteren sto selv for utdelingen under Bilsportgallaen der 700 gjester feiret Norsk Bilsport.

 

Da Petter Solberg i 2019 tok beslutningen om å gi seg som bilsportutøver på internasjonalt toppnivå, markerte Norges Bilsportforbund sin takknemlighet overfor verdensmesteren ved å opprette Petter Solbergs stipend. NBF har satt av 150.000 kroner årlig til stipendet.

 

-Rekruttering er viktig i all idrett, og jeg er glad for å kunne være med til å bidra til å hjelpe frem talenter i Norsk Bilsport. Marius Solberg Hansen har allerede oppnådd utrolige resultater til tross for at han bare er 17 år. Hans allsidighet er også imponerende, og jeg mener det er viktig å forsøke seg i flere grener for på den måten skaffe seg variert kjøretrening, sier Petter Solberg.

Marius Solberg Hansen er i år Norgesmester i både Rallycross og Racing. I tillegg er han sølvvinner i NM i bakkeløp. Med andre ord ikke ulik Petter selv som fortsatt er den eneste som er verdensmester i to forskjellige bilsportsgrener, rally og rallycross. Neste år satser også Marius internasjonalt i Europamesterskapet i rallycross i klassen RX3 som er for biler inntil 1600 ccm. Han deltok i denne klassen også i årets EM-runde i Sverige.

-I tillegg til at Marius har et stort talent så har han et godt apparat rundt seg. Det er også viktig i all idrett. Det starter med foreldrene også er det viktig å knytte til seg ressurspersoner med gode hensikter etter hvert slik at alt fungerer i alle ledd og utøveren kan ha fullt fokus på å utvikle seg selv og kjøringen sin. Jeg har stor tro på at Marius vil lykkes også internasjonalt og det skal bli spennende å følge ham neste år, sier Petter Solberg videre.

 

-Jeg er utrolig takknemlig og stolt over å få dette stipendet. Det er en ære i seg selv, og pengene kommer også godt med i forberedelsene til neste års sesong, sier Marius Solberg Hansen.

 

Bilsportforbundet opprettet som nevnt stipendet under bilsportgallaen i 2019, der Petter Solberg ble hyllet som historiens beste norske bilsportsutøver. I fjor ble stipendet utdelt for første gang og gikk da til formel-føreren Ayla Ågren som i år har kjørt den internasjonale W-series for kvinner.

-Bakgrunnen for at stipendet ble opprettet er vårt håp om at de kommende generasjoner skal la seg motivere av det pågangsmot og den lidenskap Petter alltid har hatt for bilsporten. Stipendet skal minne dem om at nærmest alt er mulig, med rett innstilling og beinhard innsats. Marius Solberg Hansen er på alle måter en verdig mottager av stipendet. Det skal bli uhyre interessant å følge ham i årene som kommer, sier Bilsportforbundets president Finn Eirik Eilertsen.