Petter tok FIA-konferanse med storm

Petter_S_16_FIA Sport conf1  Petter Solberg var i fokus under åpningen av FIA Sport Conference 2016 i Torino i dag. Petter var på podiet sammen med flere bilsportslegender da passion (lidenskap) for bilsport var tema.

Det er vel ingen som har unngått å høre Petter snakke om passion, så dagens tema var uten tvil midt i blinken for den triple verdensmesteren. Så lidenskapelig opptatt er han av bilsport at han kunne fortelle de 500 delegatene fra 116 nasjoner at han faktisk hadde problemer med å styre sin passion for sporten han elsker over alt her i verden.

Petter_S_16_FIA Sport conf2Sammen med Petter på podiet i Torino var blant andre belgiske Jacky Ickx, vinner av LeMans seks ganger, vinner av åtte formel 1-løp og til og vinner av Dakar Rally. Sebastian Vettel, fire ganger verdensmester i F1. Jost Capito, direktør for VW Motorsport (Andreas Mikkelsens sjef) og snart hos McLaren F1-team. Franz Tost, teamsjef Toro Rosso F1-team. Emanuele Pirro, fem anger vinner av LeMans 24 timers-løp og Allan McNish, tre ganger LeMans-vinner. Det er vel unødvendig å legge til at Petter var den som skapte mest latter i salen og den eneste som fikk applaus, ikke bare en, men to ganger, fra salen.

-For meg har bilsporten vært en del av meg nær sagt hele livet. Fra jeg begynte å konkurrere med Henning med en VW boble hjemme på gården, via vår tid som mekanikere og bilbyggere for våre foreldre i bilcross, til egen karriere i bilcross, bakkeløp, rallycross, rally og nå tilbake i rallycross.  Jeg kjørte mitt første bilcross dagen etter jeg fylte 18 år, og det andre løpet jeg kjørte vant jeg, kunne Petter fortelle salen.
Petter_S_16_FIA Sport conf3
han fikk også spørsmål om hva han mener er spesielt med rallycross, og det var det ble både applaus og latter.

-Det er ikke noe som kan sammenlignes med å stå på en startstrek sammen med fem konkurrenter når du har 650 hestekrefter under panseret og vet at biler flytter seg fra 0-100 km/t på to sekunder. Bare lyden rundt deg er enorm, og når du er på vei inn i første sving så har du ingen aning om hva som kommer til å hende. Det eneste du vet er at da er det godt å ha mange venner i feltet, sa Petter og dermed brøt salen ut i latter og applaus.

FIA Sport Conference fortsetter til og med torsdag. Blant delegatene er NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud. Roar Forgaard som er medlem av FIA Regulations Commision er også til stede. Det samme er Even Wiger som er konsulent i FIA, og Børre Skiaker som representerer KNA.