Petter var halvannen runde unna seier

Rallycross photos © QNIGAN.COM
En og en halv runde unna målstreken var Petter Solberg (38) på god vei mot sin første EM-rundeseier i rallycross. Så røk en del i forstillingen og parkerte seiershåpet.

 

Den tidligere rallyverdensmesteren ledet med 3,5 sekunder og hadde seieren i årets fjerde EM-runde så å si i lommen. Over et hopp på Tykkimäen-banen i Finland brakk et feste til styrearmen på Solbergs bil, og den ble umulig å styre. Dermed fikk 38-åringen ikke engang fullført finalen.

 

– Når man leder med så mye når litt over en runde gjenstår og dem bak ikke har sjanse, er det vanvittig kjedelig at slikt skjer. Det var ikke kult, må jeg innrømme. Jeg merket litt i forkant at noe var løst, så jeg roet kjøringen litt, men det var ikke mye å få gjort, sa Petter Solberg.

 

I semifinalen startet han fra fjerde spor og kjørte mesterlig og taktisk inn til heatseier. I finalen sto Solberg startklar i nest beste spor ved siden av regjerende europamester Timur Timerzjanov. I første sving var nordmannen forbi på yttersiden og startet ferden mot utklassing.

 

Så brast drømmen.

 

– Det var så kult å kjøre helt til uhellet var ute.

 

Tanner Foust vant sitt annet løp på to EM-starter hittil i sesongen. Også på Lydden Hill i sesongstarten seiret amerikaneren, som fra før har fire EM-rundetriumfer på merittlisten. Timerzjanov tok annen- og svenske Timmy Hansen tredjeplassen.

 

Solberg fullførte ikke finaleheatet, men ble stående igjen som beste nordmann på femteplass. Andreas Bakkerud punkterte på forhjulet og ødela bakstillingen et par runder før Solberg og ble nummer seks.

 

Trønderen Knut Ove Børseth og vestfoldingen Alexander Hvaal røk ut i semifinalen, mens hedmarkingen Mats Lysen slet med problemer hele helgen og var slått ut etter de fire innledende heatene.

 

Heatkjøringen lørdag og tidlig søndag var som en berg-og-dalbane for Petter Solberg. Gassen hang seg opp i første heat, og det ble femteplass totalt. I annet heat ble det klar seier, mens det tredje bød på en tidlig punktering som ”kostet” Solberg seks EM-poeng etter å ha tapt seks plasseringer sammenlagt. I siste heat mistet han spoileren fra bakluken, men greide likevel nest beste tid.

 

Neste EM-runde går på hjemmebane i Hell ved Trondheim kommende helg.

 

– Det skal bli fantastisk å komme hjem og konkurrere i Norge. Banen er flott, og jeg håper virkelig at jeg kan levere gode resultater der. Jeg anser den runden som et av de viktigste enkeltløpene denne sesongen, sa Petter Solberg.

 

Resultater Supercars:

1) Tanner Foust, USA, 2) Timur Timerzjanov, Russland, 3) Timmy Hansen, Sverige, 4) Liam Doran, Storbritannia, 5) Petter Solberg, Norge, 6) Andreas Bakkerud, Norge, 7) Toomas Heikkinen, Finland, 8) Davy Jeanney, Frankrike, 9) Anton Marklund, Sverige, 10) Knut Ove Børseth, Norge 12) Alexander Hvaal, Norge, 14) Mats Lysen, Norge.