Petter vil kopiere Oliver i Sverige

Uken etter at sønnen Oliver (16) viste seg uslåelig i RallyX Nordic, håper pappa Petter Solberg (43) å følge opp suksessen i den svenske VM-runden i rallycross til helgen.

 

Solberg senior har kjempet seg til tre plasseringer på seierspallen hittil i sesongen, men fortsatt venter han på første 2018-seier. Etter tredjeplass i Norge sist, har Petter Solberg blikket rettet mot annenplassen i VM sammenlagt bak teamkameraten Johan Kristoffersson.

 

For å klare det har senior latt seg inspirere av junior. Sønnen Oliver gjorde rent bord, vant samtlige innledende heat og finaler, i RallyX Nordic-løpet utenfor Skien sist søndag. I tillegg tok 16-åringen over ledelsen i mesterskapet ved halvkjørt sesong.

 

– Det Oliver gjorde i Skien søndag var utrolig imponerende. Han kjørte det perfekte rallycrossløpet i en alder av 16 år. Så klart blir jeg inspirert av det. Faktisk er det slik at han allerede har noe å lære bort til meg, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å kopiere hans bragd så godt det lar seg gjøre i Höljes, sier Petter Solberg.

 

Oliver Solberg tok sin fjerde nordisk-seier i sitt niende løp totalt i pappa Petters VM-bil fra 2015-2016.

 

Petter Solberg er bare to poeng bak annenplasserte Sebastien Loeb i VM, der Solbergs PSRX Volkswagen Sweden-kompis Kristoffersson leder med overlegne 31 poeng.

 

– Vi skal kjøre foran minst 45.000 tilskuere på en av mine absolutte favorittbaner, som bare ligger en times kjøring unna teamets hovedkvarter i Torsby. Höljes-helgen er som en festival, og det er ikke uten grunn at folkefesten blir kalt for «the Magic Weekend». Denne gangen er jeg tent på å gjøre det til min magiske helg, sier Petter Solberg, som for øvrig får informasjon servert av kona Pernilla og sønnen Oliver via lukket radiokommunikasjon mens han kjører VM-løpene.

 

Tredjeplass i 2014 er Petter Solbergs beste plassering hittil på Höljesbanen, som ligger rett over grensen fra Elverum. I fjor fikk han motorstopp fra beste startspor i semifinalestarten og nådde aldri finalen.

 

Teamkameraten Kristoffersson har dominert sesongen så langt med fire seirer på fem forsøk. I Norge sist ble han annen VM-fører i rallycross noensinne som kjørte ubestridt gjennom en løpshelg – akkurat slik Oliver Solberg gjorde i RallyX Nordic søndag.

 

– Å ta seieren på Höljes i fjor var en av de mest spesielle opplevelsene i karrieren. Alt jeg kan gjøre er å forsøke å gjenta det resultatet. Å konkurrere foran et slikt folkehav på hjemmebane er ubeskrivelig, og man kan ikke annet enn å nyte av situasjonen og stemningen, sier Johan Kristoffersson.

 

VM-runden i Sverige starter med to innledende omganger lørdag og fortsetter med to nye omganger, semifinale og finale søndag. VM-løpet vises direkte på NRK1 fra klokken 14.00 til 16.00.

 

Førerdata:

Petter Solberg (Norge)

World RX-starter: 54

World RX-seirer: 10

VM-titler i rallycross: 2

 

Johan Kristoffersson (Sverige)

World RX-starter: 45

World RX-seirer: 13

VM-titler i rallycross: 1

 

FIA World RX of Sweden:

2017-vinner: Johan Kristoffersson (Sverige)

Runderekord: 41,448 (2017 Johan Kristoffersson)

Banelengde: 1,210 km

Asfalt/grus: 60% – 40%