Petters VM-trippel!

P_Solberg_15_champion
ROSARIO, ARGENTINA: Petter Solberg ble søndag historisk da han sikret karrierens tredje VM-tittel. Fortsatt er den norske bilsportstjernen tidenes eneste VM-vinner i rallycross.

En svært hektisk siste VM-runde i Rosario, Argentina endte med braksuksess. Med 301 mot 275 poeng beholdt Petter Solberg forspranget på 26 poeng mot svenske Timmy Hansen etter at nordmannen kjørte inn til tredjeplass i sesongavslutningen. Dermed sørget Solberg for plassering på seierspallen i samtlige finaler han var kvalifisert til i 2015 (9 av 13).

– Hvis noen tror det er enkelt å bli verdensmester i rallycross, tar de grundig feil. Det er som 2 tonn lettet fra skuldrene mine. Jeg har vært så nervøs siste uke. Og etter at første dag av løpet ble usatt og alt skulle avgjøres i løpet av søndag, ble det verre, sa Solberg.

– I finalen fungerte ikke radiokontakten mellom bilen og utkikkerne, og det var hårfint at jeg unngikk brutt løp etter en kollisjon med Mattias Ekström, som braket inn i meg etter å ha vært i alternativsporet. Dessverre var sikten så dårlig at ingen kan klandres for uhellet. Jeg slo delvis i stykker forstillingen og var heldig som kom til mål.

– Nå etter løpet kan jeg omsider kjenne på følelsen, og helgen har vært fantastisk. Å bli nummer tre i siste løp er jeg også fornøyd med. Teamet mitt ble så glad at det kastet meg i en balje med vann etter finalen. Vi har ingen support fra noen fabrikk, men greier likevel å vinne i kamp mot fabrikkteam. Vi har mer «passion» enn penger, og det er hva som teller.

– Jeg har mange planer og drømmer for framtida. Den største drømmen er å få til et fabrikkteam i rallycross.

2015-bragden gjør Solberg nok en gang historisk innenfor bilsport. Tre verdensmesterskap eller flere har bare 16 førere maktet å erobre gjennom bilsportshistorien siden 1950 (formel 1, rally, touringcar, rallycross). Den eksklusive «klubben» består av Sebastien Loeb (9 VM-gull), Michael Schumacher (7), Juan Manuel Fangio (5), Alain Prost (4), Sebastian Vettel (4), Juha Kankkunen (4), Tommi Mäkinen (4), Yvan Muller (4), Jack Brabham (3), Jackie Stewart (3), Niki Lauda (3), Nelson Piquet (3), Ayrton Senna (3), Lewis Hamilton (3), Sebastien Ogier (3), Andy Priaulx (3), PETTER SOLBERG (3).
Ingen andre enn Solberg har vunnet VM-gull i to forskjellige mesterskap (rally 2003, rallycross 2014-2015).