Peugeot Super Cup ruller i gang

skjaermoen_460.jpgMange av førerne i Peugeot SuperCup har brukt juleferien til å forberede seg til den nye sesongen. Fjorårsvinneren Stig Rune Skjærmoen (bildet) viste solide takter under Romjulsrally på Elverum, og starter sesongen med en ekstra porsjon selvtillit.

Flere førere nappet Stig Rune i bakbeina under løpet, og det tegner til å bli en svært spennende sesongstart i Peugeot SuperCup.Sigdalsrally er den første runden i Peugeot SuperCup, og også den første NM-runden i rally. I Sigdal venter seks krevende prøver på førerne, og løpet byr på flotte opplevelser både for deltakere og publikum. Det er som vanlig ventet et stort innrykk av rallyentusiaster til Sigdal i helgen.

– Det er særlig Letmolia-etappen som er utslagsgivende i Sigdal, sier Stig Rune Skjærmoen. I år er denne etappen slått sammen med en annen prøve, så konsentrasjonen må være på topp for å komme godt i gjennom denne teknisk vanskelige løypa.

Stig Rune stiller med nytt oppsett på bilen etter seieren i romjula, og dette tegner til å fungere svært bra etter de første treningene på nyåret. – Det var skarp konkurranse i romjula, men etter som løpet gikk i nærheten av der jeg bor, så hadde jeg nok en fordel ved at jeg kjenner veiene godt.

Stig Rune har ikke skrudd forventningene helt til topps foran Sigdalsrally, og tror han må kjempe hardt for å dra i land seieren i løpet som han vant i fjor. – Det var ikke så mange som stilte til start i fjorårets løp, så nå er målet å komme inn blant de tre på pallen.

Kjetil Finstad tok andreplassen bak Stig Rune under Romjulsrally, og lover også skarp konkurranse i sesongåpningen. – Stig Rune kjører svært godt, men når vi ser på løpene fra i fjor, så er det små marginer som skiller alle førerne i cupen. Det er jo nettopp disse jevne bataljene som gjør det moro både å kjøre og å følge løpene fra sidelinjen, sier han. Romjulsrallyet gikk under svært gode vinterforhold, og det var nok en forsmak på det som venter oss til helga.

Jim Roger Haugom, Einar Stadshaug og Petter Kristiansen fikk også en fin gjennomkjøring under Romjulsrally, og stiller friske og rallysugne til start i Sigdal. Sebastian Andresen og Kristian Taxerås Dalen er to unggutter som vi også må regne med, og de to sistnevnte får årets debut på vinterveier nå til helgen.

– Til sesongåpningen venter vi at syv av de åtte påmeldte bilene i Peugeot SuperCup stiller. Kristian Svendsen måtte dessverre melde forfall helt mot slutten, men vi vet han kommer sterkt tilbake i løpet av vinteren. Blant de andre syv deltagerne forventer jeg en skikkelig fight helt frem til den siste prøven, så jeg er nok like spent som de er, sier cupadministrator Christian Andresen.

Om Peugeot SuperCup
Peugeot SuperCup er en merkescup i rally, som kjøres med identiske Peugeot 206 XS rallybiler. Cupen er tuftet på ideen om å gi unge talenter en profesjonell organisasjon og konkurranse på like vilkår – der ferdighetene og ikke bankboka gir resultatene.

Deltakerne konkurrerer om betydelige premiepenger hvert år, og vinneren får utbetalt hele 20 000 kroner for seieren i et løp. Det er også gitt en svært gunstig avtale for kjøp av deler til bilene gjennom Bertel O. Steen Deler & Logistikk.