Pilotklubber i NBF's Talentutvikling, KNA Nordvest

Litt informasjon fra KNA Nordvest

KNA Nordvest: Status etter 4 treningssamlinger i regi av NBF/Pilotklubb-Talentutvikling.

Med inspirasjon og ideer fra treningssamlingene til NBF duoen  Fredrik Brenna Lund  og Stian Sørlie, ville også KNA Nordvest forsøke å etablere et opplegg for utøvere lokalt.

Det er et resultat av at NBF har valgt KNA Nordvest som Pilotklubb i sitt arbeid. Målet vårt var å tilby et opplegg som skulle gi et treningsinnhold som var tilpasset sporten og behovene, og som var like allsidig og enkelt gjennomførbart som øktene flere hadde vært med på sammen med Talentutviklingsgruppa i Oslo.

For å få lett tilgang til egnede treningslokaler og kvalifisert hjelp, valgte KNA Nordvest å samarbeide med et lokalt treningssenter i Ålesund: «DeltaAktivt».

Etter at treningsansvarlige var blitt introdusert for videoer fra opplegget til Bilsportforbundet, og også egne opptak fra de siste årets treningssamlinger, ga vi treningssenteret en god ide om hva dette dreide seg om. De sydde sammen treningsøkter som var tilpasset vår målsetting.

Dette opplegget har fungert kjempebra! Intense treninger med mange og varierte øvelser, som også avdekker behov for meir eller bedre trening. Hilde Stette som jobber og driver senteret, har solid faglig bakgrunn, og kunne også gi individuell rettledning og tilpassning etter hvert som treningene viste forskjeller i den enkeltes behov. Hun er også påpasselig med hensynet til hvor stor belastning hver enkelt skal ha, i og med at alderen spenner fra 12 -18 år.

Øvelser som er bra for utholdenhet og styrke (på riktig måte) og, mulighet for å repetere mesteparten på hjemmebane, er gull verdt i den enkeltes sportslige utvikling.

Til sammen har 8 deltagere deltatt jevnlig på treningene + 3 fedre, som etter hvert ikke ville sitte på sidelinjen. Vi må også legge til den sosiale faktoren som har gjort dette skikklig lystbetont! Tilbakemeldingene er unisont «veldig bra» og over forventning, og garantert noe som blir savnet dersom det opphører, og ikke erstattet med andre alternativ! Samarbeidet med Delta aktivt må vi derfor karakterisere som en suksess.

KNA Nordvest kan derfor gi 100% garanti for lavere rundetider i kommende sesong, spesielt siste 5 rundene i finalen! :=))

Hilsen Sveinung og resten av gjengen i KNA Nordvest