Piruett i første sving – ingen finale for Bakkerud

Jakten på en pallplass stoppet i første sving på den berømte Estering banen i Tyskland.
– Det skjer jo alltid noe der, og denne gangen var det jeg som ble stående igjen og ta piruetter forteller, Andreas Bakkerud og legger til: – Noen ganger gir du og noen ganger får du i rallycross. Denne gangen var det min tur til å bli stående, sånn er det i rallycross.

Helgen var et steg i positiv retning for Bakkerud som i innledende omganger kjørte inn til henholdsvis 2, 12, 3 og 5 tid. Det gav han en femte plass etter alle kvalifiserings omganger.

– Vi har vist denne helgen at vi er helt i toppen, og jevnt over rask på alle typer forhold med svært gode rundetider. Når det er sagt må alle detaljer stemme om du skal nå helt opp, og igjen var startene vårt svakeste punkt i helgen. I semien kom jeg meg for så vidt i en god posisjon inn i første sving, men ble vippet rundt av en bil som kom bak.
Dermed ble det en piruett, og kampen om finaleplass var over.
Litt surt selvfølgelig, for jeg følte vi kom ett steg videre i helgen med farten ute på banen.
Så på en måte kan du si at vi fikk fryktelig dårlig betalt for prestasjonene i helgen, men det er slik VM i rallycross er nå, hele pakken må være perfekt – også må man ha litt stang inn, forklarer Bakkerud.

VM-sirkuset beveger seg nå for første gang til det Afrikanske kontinent hvor årets siste VM-runde kjøres 10. – 12. November i Cape Town.
– Det blir spennende og reise dit. Ryktene sier de er veldig engasjert i motorsport, så det blir kult. Vi skal også til Johannesburg helgen etter med Monster Energy og kjøre i Gymkhana Grid med vår Ford Focus RS RX. Så vi får skrive helgens piruett på treningskontoen for den konkurransen, avslutter Bakkerud med et smil.