Podium i Sverige for Ole Christian Veiby

Det var alt annet enn vintervær i dag når Ole Christian Veiby kjørte inn til andreplass sammenlagt i WRC2-klassen i Torsby. I regnvær og kraftig vind ble det kun ble kjørt en fartsetappe på avslutningsdagen til Rally Sweden. – Deilig med podium etter en ganske så tricky siste etappe, dette er viktige poeng å ta med seg videre i VM, sa Ole Christian etter målgang. 

 

Ole Christian Veiby var den første til å kjøre igjennom dagens eneste fartsprøve, og han forventet på forhånd at det kom til å bli en utfordrende prøve. – Det var en utrolig vanskelig siste prøve, med skiftende forhold og skiftende veigrep. Det var vann, gjørme, is, grus, alt på en prøve. Men det gikk, og det holdt til å dra i land andreplassen og viktige poeng i VM.  

 

Mildvær og manglende snø gjorde at det ble ett kraftig forkortet Rally Sweden som ble avviklet rundt Torsby i helgen, med kun 9 fartsetapper. Både fredag og lørdag ble det først kjørt 2 prøver i Norge og på Finnskogen, før to prøver i Sverige. Ole Christian og kartleser Jonas Andersson var klart raskeste R5-bil gjennom åpningsetappene både fredag og lørdag. En ny runde med kraftig regn og mildvær gjorde at det kun var mulig å gjennomføre en prøve på avslutningsdagen søndag. – Kult å «vinne» på hjemmebane og veldig gøy at gikk å pushe max på den prøva begge dagene. Vi vant to av de ni prøvene, og da var vi også raskeste R5-bil totalt. Så det er jo ingen tvil om at vi er med. Men vi er nødt til å finne ut hvorfor vi ikke er mere med på de andre prøvene. Taper altfor mye tid når det er skiftende forhold. Jeg syns bilen ligger oppå underlaget og flyter for mye rundt, og da stoler jeg ikke helt på at veigrepet holder. Det er viktig å ha den «confidencen» når det er raske og lange etapper, ellers forsvinner sekunden fort. 

 

Neste helg stiller Ole Christian og Jonas til start i Rally Numedal. – Det ser jeg fram til, der er det jo ihvertfall nå ordentlige vinterforhold, og jeg gleder meg til å kjøre på snø. Men jeg må uansett få berømme Rally Sweden arrangør for at de klarte å gjennomføre årets rally. De har jobba hardt, og jeg er veldig glad for at jeg fikk kjøre her i år!

 

Resultat totalt WRC2 Rally Sweden

1 Østberg

2 Veiby +23,4

3 Tidemand +37,7

4 Fourmaux +3.06,5

5 Yates +3.14,2

6 Gryazin +4.10,6