Poengløs for første gang

Rally Argentina 2015
Etter en knallstart på sesongen ble det motgang for Andreas Mikkelsen under Rally Argentina. Den norske Volkswagen-føreren vant fire fartsetapper, men måtte for første gang denne sesongen innse at han ikke fikk med seg VM-poeng hjem.

Etter å ha åpnet sesongen med tre strake pallplasser, var det selvsagt en nedtur å ende Rally Argentina på denne måten. Men når 25-åringen ser bak resultatet, kan han glede seg over meget solid kjøring.

– Punktering og tekniske problemer går det ikke an å gardere seg mot. Selve kjøringen er jeg imidlertid veldig fornøyd med, sier Andreas, som hadde fire etappeseire og to andreplasser på de seks etappene han ikke hadde punktering eller tekniske problemer.

Fredag punkterte han og ødela støtdemperen, og måtte til slutt bryte. Dermed var han ute av kampen om en topplassering. Men han stilte til start igjen lørdag, og viste hvorfor han liker seg så godt i Argentina. Sammen med kartleser Ola Fløene var han nærmest i en klasse for seg på de påfølgende etappene. De åpnet med å bli nummer to på lørdagens første fartsetappe, men vant de resterende etappene. Søndag var det bare en etappe, som skulle kjøres to ganger, som sto på programmet. Den norske duoen var raskest på første gjennomkjøring, og deretter handlet alt om å sikre seg verdifulle VM-poeng på den avsluttende Power Stage-etappen. Dessverre kom de bare snaut 20 sekunder ut på etappen før det ble bråstopp. De kom for bredt, og høyre bakpart på bilen slo inn i en fjellknaus. Det var på håret at bilen ikke gikk rundt, men skadene var så store at de var sjanseløse på å ta seg videre. Like bak dem kom hans gode venn Thierry Neuville, og led nøyaktig samme skjebne.

– Jeg satset alt på å vinne Power Stage for å sikre meg viktige VM-poeng i sammendraget, men det spørs nok om jeg ikke ville litt for mye, sier han med et lite smil.

– Selv om vi reiser poengløse hjem, fikk vi i hvert fall vist at vi har farta inne og at vi er gode nok til å vinne. Men rally er en sport hvor små marginer kan avgjøre, og det skal ikke mer enn en punktering til for å ødelegge et langt løp. Det er selvsagt kjedelig, men lite jeg får gjort noe med, sier Andreas, som falt fra andre- til tredjeplass i VM-sammendraget. Nå retter han blikket mot Portugal og neste VM-runde i slutten av mai.

– Løpet i Argentina ødela ikke noe av selvtilliten. Jeg er fortsatt trygg på at jeg er av de raskeste førerne, og det har jeg tenkt til å vise med å slå tilbake i Rally Portugal, sier han.