Poengsuksess for Petter Solberg

P_Solberg_15_FRA
Petter Solberg er tilbake på seierspallen og kontrollerer mot ny VM-tittel i rallycross. Etter tre løp på rad med uhell, slo rally(cross)kongen tilbake med annenplass – hans første plassering på seierspallen på 77 dager (Estering, Tyskland 21. juni) – i franske Lohéac søndag.

 

37 poeng skiller nå ned til VM-toer og Frankrike-vinner Timmy Hansen fra Sverige.

 

Statistikken fra de siste tre VM-rundene har ikke vært så bra. Før dette løpet la vi en strategi med utgangspunkt i å sanke flest mulige VM-poeng. Det innvirket spesielt på dekkstrategien. Vi valgte å bruke litt ekstra med dekk i innledende heat for å sikre poeng der. Følgen ble dessverre at jeg satt igjen så å si uten dekkmønster i finalen. Men jeg er svært fornøyd med poengene og godt fornøyd med resultatet. Planen før løpet var minimum 21 poeng, og vi sitter igjen med 26.

 

Kampen om seirene er knalltøff, hvilket vi har fått inngående kjennskap til i løpet av sommeren. Med fem løp igjen av sesongen og 41 poeng forsprang, valgte vi bevisst å forsvare ledelsen framfor å risikere for mye på veien. Det synes jeg vi lyktes svært godt med.

 

Et problem med girkassen første dag førte til at vi ikke maktet topplassen etter innledende heat, men fortsatt har jeg til gode å bli dårligere enn nummer tre etter innledende heat denne sesongen. Nettopp der ligger den store forskjellen fra forrige sesong.

 

Jeg visste før starten av finalen at dekkene ikke ville holde til seier. Timmy Hansen og andre finalister stilte med betydelig bedre dekk, og jeg innså raskt at det var annenplassen jeg måtte forsvare. Men jeg tar mer enn gjerne en annenplass for å vinne tittelen til slutt!

 

Nå ser jeg fram til neste VM-løp på en flunkende ny rallycrossbane (deler av formel 1-banen) i Barcelona. Viktigste utfall fra denne helgen er at vi er tilbake på seierspallen – den sjette av ni mulige denne sesongen – og at vi fortsatt leder VM klart.

 

Resultater:

1) Timmy Hansen, Sverige 3.48,500, 2) Petter Solberg, Norge 3.51,501, 3) Jean-Baptiste Dubourg, Frankrike 3.52,070, 4) Johan Kristoffersson, Sverige 3.53,231, 5) Mattias Ekström, Sverige 4.18,807, 6) Robin Larsson, Sverige DNF.

 

VM sammenlagt:

1) Petter Solberg, Norge 219, 2) Timmy Hansen, Sverige 182, 3) Johan Kristoffersson, Sverige 156, 4) Andreas Bakkerud, Norge 151, 5) Davy Jeanney, Frankrike 146, 6) Mattias Ekström, Sverige 139.

Teammesterskapet:

1) Peugeot-Hansen 329, 2) Ford Olsbergs 274, 3) SDRX 244.