Pontus blir Skoda-fører

P_Tidemand
Norske Even Management har fått i havn enda en god avtale for en av sine førere. Svenske Pontus Tidemand er nå klar som fabrikksfører for Skoda Motorsport.

Det er spenning rundt Skodas nye Fabia R5-bil som erstatter den suksessrike Fabia S2000 som blant annet Andreas Mikkelsen ble IRC-mester med. Fra før har Even Management finske Esapekka Lappi inne som fabrikksfører hos Skoda. Nå får han selskap av Pontus Tidemand, som ble juniorverdensmester i 2013 med Ola Fløene i kartleserstolen. Nå er det Emil Axelsson som er Tidemands kartleser.

De skal debutere for Skoda allerede 17.-19. april i den første runde av Asia-Pacific-mesterskapet som kjøres i New Zealand. Da blir det i en Fabia S2000. Debuten med den nye R5 blir det ikke før mot slutten av sesongen.

-Jeg gleder meg til nye utfordringer. Det gjør meg utrolig stolt å se mitt eget navn på listen over Skodas fabrikksførere. Skoda er en sterk merkevare i rally. Jeg har ventet på en sjanse som dette lenge, og jeg skal ta godt vare på den, sier Pontus.
I tillegg til Esapekka Lappi og Pontus Tidemand har Skoda også Jan Kopecký i sin stall. Lappi ble Europamester i fjor, mens Kopecky vant Asia-Pacific-mesterskapet, så man er vant med titler hos den tsjekkiske bilprodusenten.

Pontus har kjørt mye i Norge, helt fra tiden tilbake til Subaru Cup og har mange norske venner i bilsportmiljøet. I fjor kjørte han VM-runden i rallycross på Lånke for Mathias Ekströms Audi-team, men foran årets sesong har Pontus og hans management satset alt på å få til et bra rallyprogram. Nå har de lykkes….