Populær gjest i Rallyklubben

b_waldegaard.jpgTidenes første verdensmester i rally, Björn Waldegård, var en populær gjest da Norwegian Rally Drivers Club, eller populært kalt Rallyklubben, feiret sitt 60-årsjubileum på tirsdag.

Nærmere 80 medlemmer av Rallyklubben møtte frem på KNA-hotellet da klubben markerte sitt jubileum. Stiftelsen skjedde under Rally Monte Carlo i januar i 1952, og jubileet måtte selvfølgelig markeres. En populær foredragsholder var Björn Waldegård (68) som var tidenes første verdensmester i 1979, og som fortsatt holder det gående med historisk rallykjøring.
Han hadde en rekke gode historier på lager, og latteren satt løst hos de mange i salen. Han kunne blant annet fortelle om opplevelser i Norge.

-Jeg husker godt et israce på Øvrevoll. Jeg hadde fått noen superdekk med 1200 pigger, og de satte vi selvfølgelig bak på bilen. Foran hadde vi ikke på langt nær så mange pigger, og med 99% bedre feste bak enn foran gikk det selvfølgelig rett frem i første sving, mimret Waldegård. Han husket også å ha startet Monte Carlo Rally fra Oslo.

-Jeg fikk en spesiell opplevelse da jeg kom hit i dag. Etter å ha sjekket inn spurte jeg om de hadde innendørs parkering, og da jeg kom ned i garasjen kjente jeg meg i gjen. Jøss, her har jeg jo vært før. Her har jeg stått og klebet på startnummer og reklame på bilen.
Ellers var det Safarirally Waldegård snakket mest om. Det er et løp han liker meget godt, og der vant han den historiske varianten så sent som i fjor.

-Det er et fantastisk løp. Jeg har kjørt det 23 ganger, og har regnet ut med all testing, gjennomkjøring og selve løpene så har jeg tilbragt tre og et halvt år av mitt liv i Kenya, kunne Waldegård fortelle.
Waldegård er for øvrig selv formann i den svenske Rallyklubben, og var imponert over at så mange møtte frem på KNA-hotellet.

Etter hans foredrag fortsatte feiringen med torskemiddag og tilbehør.

Les om historien til Rallyklubben HER