Porsche-festival og NM-avslutning

Lørdag inviterer Porsche til en storfeiring av motorsport og bilentusiasme med Porsche-festival på Rudskogen. I tillegg er det NM-avslutning for de heftigste GT-klassene.

Foruten fartsfylte aktiviteter for hele familien, kan du oppleve Nordens fremste førere kjempe i Porsche Carrera Cup Scandinavia hvor bland andre Dennis Hauger er gjestefører og for første gang konkurrerer i en racerbil på norsk jord. Dennis skal også vise frem og kjøre oppvisning med sin Formel 2-bil. I tillegg skal Aksel Lund Svindal vise olympiske muskler i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

 

Jakter banerekorden!
Men det er ikke bare Porsche det dreier som på Rudskogen på fredag og lørdag. Det er også avsluttende NM-runde for GT3, GT1 og GT+. Der ventes det heftige dueller, og det jaktes banerekord!

Det blir en duell om hvem som er raskest under Porschefestivalen i GT+. Både Vidar Frogner og Jan Øivind Ruud skal jakte raske rundetider i NM-avslutningen, men er redde baneforholdene ikke er optimale

NM-gullet i de tre klassene som avslutter mesterskapet i årets Racing NM er så godt som avgjort, men kampen om å være raskest rundt banen på Rudskogen er definitivt ikke avgjort og NM-leder Jan Øivind Ruud og banerekordholder på Rudskogen, Vidar Frogner lover å «stå i ramma» i sin Porsche 993 GT2 Evo for å være raskest rundt Rudskogen.

– Jeg skal love at vi skal stå i ramme og kjøre så fort vi klarer, men på grunn av Gatebil-festivalen som var forrige helg er jeg redd baneforholdene ikke er optimale, selv om værmessig ser det lovende ut, sier Vidar Frogner som virkelig ser frem til avslutningsløpet under Porschefestivalen for å vise at han har den raskeste Porscha denne helgen.

En annen som vil være rask er Jan Øivind Ruud og hans Stealth B7 versjon 2.0. Ruud er allerede Norgesmester i klassen GT+ og kan konsentrere seg om å være raskest.

Vi skal ha et hårete mål denne helgen, og det er å vinne alle tre finalene, og ikke minst ha den raskeste rundetiden til slutt. Jeg tror nok heller ikke baneforholdene er gunstige med tanke på sist helgs Gatebil, men vi skal gjøre hva vi kan for å kjøre fort, lover NM-lederen.

Det er et bra startfelt i både GT+ og GT1 og GT3 som denne helgen skal avslutte NM-sesongen 2022.

I GT1 har Wiggo Dalmo har vunnet alle finalene han har stilt opp i med sin Audi R8 og har dermed NM-gullet allerede avgjort. Alfred Bakken gjør et gjesteinnhopp i klassen med deres Lamborghini Huracan Super Trofeo som vi ikke har sett denne sesongen. I klassen her har også Jarl Nilsen sikret NM-sølvet

I GT3 er også NM avgjort allerede før helgens kjøring og det er Kristian Svelander i Porsche 997 Cup som har vært suveren og blir dermed Norsk mester i klassen. Det er bra startfelt i GT3 etter at vi endelig skal få se Alf Marius Loe Sandberg tilbake i klassen med sin Toyota Altezza Turbo som har hatt mye problemer denne sesongen. Fjorårsvinneren i GT4 Marius Solberg Hansen gjør også et gjesteinnhopp i klassen med sin VW Golf GTI. Så selv om kampen om NM-gullet ikke blir så spennende, så er det fortsatt kamp om de andre NM-medaljene i klassen, så her er ingenting avgjort. et er jevnt om sølv og bronse i GT3 hvor NM-toer Jan Henning Kleiv ikke kan hvile ettersom både Frode Kvernrød og Nils Eirik Wenaas jakter hakk i hæl.

Program for lørdag på Rudskogen: Program (porschefestivalen.no)