Porsche Norge satser på motorsport

TTA 2012 deltävling 6 Anderstorp

Med et samarbeid med de norske Porsche-førerne Roar Lindland og Dennis Olsen, og tettere samarbeid med Porsche-klubben, markerer Porsche Norge en økt satsing på motorsport i tiden fremover. 

-Motorsport er svært viktig for Porsche internasjonalt med alt fra ulike Porsche Cup’er til seier på Le Mans. Vi ønsker å være betydelig mer til stede innenfor motorsport også i Norge, forteller administrerende direktør hos den norske Porsche-importøren, Morten Scheel.

I første omgang innleder importøren et samarbeid med de to norske racerførerne Roar Lindland og Dennis Olsen, som begge kjører Porsche i internasjonal racing. Olsen ble nylig plukket opp som en offisiell juniorfører hos Porsche Motorsport og skal i år kjøre den tyske Porsche Carrera Cup, mens Lindland skal offentliggjøre årets planer snart.

«Jeg kan si såpass som at jeg skal kjøre mye Porsche i hvert fall, så vil detaljene bli avslørt i løpet av kort tid.  Uansett synes jeg det er svært positivt at importøren nå har motorsport som en del av sin markedsstrategi.  Jeg har ønsket å være med å bidra til at Porsche blir enda sterkere forbundet med motorsport hjemme i Norge, og har jobbet målrettet mot dette», sier Lindland.

Porsche Motorsport Junior Programme, Lausitzring: Porsche 911 GT3 Cup, Dennis Olsen (N)

Både Olsen og Lindland skal delta på ulike arrangementer sammen med Porsche i året som kommer. Helgen den 20. og 21. mai inviterer Porsche klubben i samarbeid med Porsche Norge til en egen motorsport-festival på Rudskogen.

«Da har den norske Porsche-klubben et arrangement, hvor blant annet den norske Porsche-klassen skal kjøre løp. Men for første gang skal det også kjøres et løp i en av de offisielle og internasjonale Porsche-klassene på Rudskogen, da GT3 Cup Challenge Scandinavia kommer på besøk. Her kommer vi til å være tilstede med utstilling og aktiviteter, og vi håper alle Porsche-entusiaster tar turen», forteller Scheel.

Sporting director for Porsche Carrera Cup Scandinavia, Thomas Johansson, er glad for den økende satsingen på motorsport i Norge.

«Vi synes det er helt topp med et løp i Norge, og i GT3 Cup Challenge er det allerede noen norske førere som kjører. GT3 Cup Challenge er for de litt eldre 997-modellene, men vi kommer også til å invitere førere med de nye 991-modellene til start».

Porsche er synonymt med motorsport over hele verden, og slik håper Porsche Norge at det skal bli i Norge også.

«Motorsport ligger i vårt DNA, og derfor er det naturlig at også vi satser mer på motorsport her hjemme nå som Porsche har blitt en langt større aktør i Norge enn tidligere. Det har aldri blitt solgt flere Porscher i Norge, og nå ønsker vi å markere oss tydeligere i motorsport. Vi håper med det at enda flere oppdager hvilke fantastiske biler vi selger, og at banekjøring og motorsport er noe som er nært tilknyttet det å eie en Porsche», avslutter Morten Scheel.