Positiv helg med pallplass på Henrik!

H_Furuseth_14_juni 5
10., 11. og 12. runden i USF2000 mesterskapet ble i helgen kjørt i Mid-Ohio. Henrik Furuseth liker godt den 3,6 km lange kuperte banen som ligger ved landsbyen Lexington. Varierende værforhold gjorde det til en utfordrende løpshelg, også med tanke på at dette var sesongens eneste trippelløp.

Til dette årlige populære arrangementet med IndyCar som hovedattraksjon treffes race-fans fra hele USA. Stevnet begynte torsdag med to treningsomganger, de ble brukt til testing og justeringer av det oppsatte grunnoppsettet. Med 0,7 og 0,8 sekunder bak de raskeste, hadde de ikke det beste utgangspunkt for løpsdag 1. Ny treningsomgang fredag morgen, uten at noen i teamet nærmet seg ledelsen på rundetidene. Kvalifiseringen senere på dagen ga dessverre heller ingen opptur og Henrik fikk 13. beste rundetid. Teamet og Henrik slet med å få oppsettet på bilen til å fungere som de ville. ”Det er frustrerende at vi ikke får bilen til å fungere som vi vil, og det gjør at vi ligger et stykke etter de raskeste for øyeblikket”, sa en skuffet Henrik etter kvalifiseringen. ”Ser uansett fram til løpet senere i dag og vet jeg har en tøff oppgave foran meg.”

Race 1:
Senere fredag ettermiddag gikk starten for race 1. De første rundene kjørte Henrik seg opp et par plasser til 11. plass, det så lenge ut til at det var maks av hva han kunne få ut av bilen og ble liggende stabilt der uten muligheter for videre avansement, inntil det begynte å regne da det gjensto ca 10 minutter. Idet regnet kom begynte Henrik umiddelbart å kjøre seg oppover i feltet og var den raskeste bilen på banen. Henrik er sterk på regn og med speilglatt bane kjørte han seg opp gjennom feltet på slicks (dekk helt uten mønster) til en sterk 5. plass. Med noen flere runder i løpet kunne resultatet fort vært enda bedre. ”Jeg er veldig fornøyd med å komme meg opp til 5. plass i løpet av bare noen runder på slutten av løpet da regnet kom”, sa han etter løpet.

Race 2:
2. beste rundetid fra kvalifiseringen var gjeldende for startoppstillingen, så Henrik hadde nok et vanskelig utgangspunkt fra 14. startspor. Men lørdag ettermiddag fikk vi nok en gang ønsket vårt oppfylt: En tordenstorm som vi bare finner i USA åpnet himmelen og regnet ”bøtta ned”. Det sluttet å lyne, men regnet fortsatt. Med regndekk på bilene kunne løpet starte uten for store forsinkelser. Flere hendelser underveis i løpet blant de andre bilene medførte gulflagg og Safety Car hele tre ganger under løpet. Henrik klarte under de vanskelige forholdene å kjøre seg opp fra 14. startspor til en velfortjent 3. plass og sesongens første pallplass. Selv med en snurring og et par ganger utenfor banen kom han seg opp til pallplassen. Den siste forbikjøringen gjorde han på målsletta og slo sin konkurrent Florian Latorre fra Frankrike med bare en halvmeter. ”Det var et av de vanskeligste løpene i min karriere, det var umulig å se noe da jeg startet så langt bak. I starten så jeg ikke engang bilene som var et par meter foran meg. Det gjaldt å komme igjennom de første rundene uten problemer og det klarte jeg. Jeg kom meg helt opp til 4. plass da det var igjen noen få runder og var den raskeste bilen på banen. Hadde øynene på seieren som var oppnåelig men rett før siste runden kom jeg litt utenfor banen og falt ned til 7. plass men klarte å kjempe meg opp til 3. plass med min beste forbikjøring i karrieren på langsiden over målstreken”.

Race 3:
Søndag morgen var det nok en gang klart for nytt race. Beste rundetid fra løp 1 skulle sette startposisjonene. Denne ble satt da det ennå var tørr bane og Henrik hadde ikke bra rundetider i forhold til de beste på tørt. Fra 12. startspor i fint og tørt vær hadde Henrik dessverre ingen muligheter for å nærme seg pallen denne dagen. Han kom seg forbi et par biler i starten og endte på en skuffende 10. plass. Alle de 15 første var veldig jevne og det er vanskelig å kjøre forbi på tørt føre på denne banen, ble dermed liggende på 10. plass under hele løpet. Hadde samme tempoet som biler helt i toppen men med et dårlig startspor ble det vanskelig å kunne kjempe om en topplassering. ”Det siste løpet her i Ohio var vanskelig men alt i alt fornøyd med helgen hvor jeg har fått bevist hva jeg kan og drar herfra med en pallplass, noe som er veldig positivt. Nå fokuserer vi på å få til en bra sesongavslutning i Sonoma, California om drøye 3 uker. Både teamet og jeg vil jobbe hardt for få bilen til å fungere akkurat som vi vil slik at vi kan kjempe om topplasseringer i begge løpene der”, avslutter Henrik sin oppsummering av helgen.

Løpshelgen i Sonoma går 23-24. august og er en stor løpshelg på IndyCar kalenderen. USF2000 har aldri kjørt løp der før, så dette vil være første gangen der for alle team, noe som gjør det mer åpent og spennende.