Positiv Krognes tross brutt løp


Christian Krognes (26) var nok en gang på plass på Nürburgring da årets andre løp i det Tyske langdistansemesterskapet ble kjørt i helgen.

Som tidligere stilte han til start i en BMW M6 GT3 sammen med BMW junior Nico Menzel og tyske Michele Di Martino.
Walkenhorst Motorsport har 24‐timersløpet i mai som årets store mål, der en pallplass står på ønskelisten. Helgens løp ble derfor brukt til å teste nye oppsett og samle inn viktig data før løpet.
«I prinsippet vet vi at vi har en konkurransedyktig bil. Derfor gjaldt det først og fremst å komme seg gjennom så mange testprogrammer som mulig før det virkelig gjelder. Forrige løp viste at vi fortsatt har en del jobb å gjøre i forhold til det nye GT3‐reglementet, som har hatt som formål å begrense den aerodynamiske ytelsen til bilene siden rekordåret i fjor»
Kvalifiseringen startet lovende for teamet, der de innledningsvis kjempet om en topp‐ti plassering.
Etter å ha testet en rekke nye innstillinger endte teamet til slutt som nummer 22 i feltet, kun seks sekunder bak et Porsche‐team som var raskest.

«Jeg hadde dessverre en del trafikk på den raskeste runden min, og fikk derfor ikke utnyttet bilen maksimalt. Man blir hardt straffet for slikt når det er så jevnt – jeg tror faktisk aldri jeg har sett så mange biler innenfor seks sekunder av pole‐tiden»
Krognes startet også løpet for teamet, og avanserte flere plasser innledningsvis. Da nordmannen gikk i pit for sitt planlagte førerbytte lå han på en 14. plass, og Michele Di Martino fortsatte å kjøre sterkt i de påfølgende rundene.

«Jeg fikk raskt god flyt og plukket plasseringer runde for runde. BMW’n har ikke den høyeste toppfarten av bilene i GT3‐feltet, så det var en utfordring å komme seg oppover. Jeg synes likevel jeg lykkes godt og fikk stadig høre at jeg var blant de raskeste bilene på banen underveis av teamets løpsingeniør»

Etter fem nye runder røk i midlertidig girkassen, og løpet var derfor plutselig over for Krognes og resten av teamet.

«Det var naturligvis kjedelig, men vi hadde rukket å komme oss gjennom et omfattende testprogram som ga mange viktige svar. Nå er det bare å rette fokus fremover på nye tester og to løp før 24‐ timersløpet braker løs i slutten av mai»

Krognes starter sammen med Michele Di Martino og finske Matias Henkola i årets siste test på ringen i slutten av april.