Preben Myklebust var best i Landsfinalen 2013

vinner_bilcross2013Preben Myklebust fra NMK Egersund gikk helt til topps i Landsfinalen i bilcross 2013. Ikke bare vant han A-finalen men han var også best hele dagen. Årets arrangør hadde fått godkjent at den fører med den raskeste tiden i hver omgang fikk 5 poeng ekstra. Preben var raskest i alle omgangene og var dermed den med desidert mest poeng etter de innledende omgangene.

Det var NMK Konsmo som var vertskap for årets Landsfinale i bilcross, en oppgave de bestod med glans. Her var det gratis frokost til alle førere, team og gjester både fredag og lørdag. Og fredag kveld inviterte klubben til sosialt samvær med gratis grillmat og musikk til de samme. Været viste seg fra sin beste side og funksjonærene gjorde alt for at dette skulle bli et flott arrangement, både sosialt og sportslig.

21 år gamle Preben Myklebust skulle altså kjøre A-finale, men før dette skulle det kjøres B-E finaler. Det var to opprykk i hver finale og mye å kjempe for. I D-finalen stod Ole Kristian Aamodt, NMK Hamar, som var den som, foruten Myklebust, imponerte mest i Landsfinalen. Han rykket opp fra D-finalen, C-finalen og B-finalen. Dermed var han også klar for A-finale hvor han kjørte seg helt opp til pallplass.

Det var klart at Even Frøshaug, NMK Trøgstad, ville toppe Adelskalenderen for Landsfinalen etter helgens løp siden Ola Hustad ikke stilte til start. Han kvalifiserte seg til A-finale med 3 heatseire og ledet ut fra start. På andre runde tok han alternativsporet og havnet da i masse trafikk og uheldige hendelser. Dermed ble det klar bane for to unggutter som holdt hodet kaldt og kjørte mesterlig. Ole Johan Smerud, NMK Hadeland klarte imidlertid å splitte de to og sørget for at pallen fikk en blanding av erfaring og ungdommelig mot. Aamodt er 20 år og det lover godt for bilsporten at ungdommen hevder seg i konkurranse med langt mer erfarne bilcrossjåfører. Frøshaug endte på fjerdeplass, Olav Rom Østerhaug, NMK Hamar, på femte og Jan Ola Kile, NAF Indre Agder på sjette.