Presentasjon av ny kontaktperson for Norsk ClubSport

Norsk ClubSport (NCS) ble arrangert for første gang våren 2021, og siden har NCS hatt en jevn stigning i antall deltakere. Klassen som var ment som et rimeligere alternativ for å få kjøre fullverdig racing har blitt tatt imot med åpne armer og det er stadig flere utøvere som oppdager denne serien. I NCS kan du stille til start med entusiastbilen din, og føle deg relativt trygg på at du får ha den med deg hjem i samme gode stand som da du ankom banen for racing. NCS er basert på at alle utøverne er innforstått med at Gentlemansprinsippet må etterleves og at platekontakt dermed straffes for både den som påfører- og den som utsettes for kontakt. Her er antall smil viktigere enn antall poeng.

Det er en forutsetning at man er medlem av en landsomfattende bilmerkeklubb for å delta i NCS. Serien er spesielt lagt til rette for de som bruker hobbybilen sin på banen, men samtidig ønsker lavest mulig risiko.

Serien som inneholder 3 forskjellige klasser, som alle er basert på vekt/effekt, går parallelt og på samme baner som alle Racing NM sine offisielle NM-runder. På den måten er NCS sikret forutsigbarhet med tanke på arrangementets kvalitet og tidlig tilgang til sikker terminliste.

Serien er tilrettelagt slik at en bilmerke-klubb fint skal kunne arrangere egne interne løp/cuper og dermed utøke sitt tilbud til medlemmene ved å kunne velge blant både egne løp og/eller de løpene som følger NM som tellende løp. Da kan man parallelt med å konkurrere i klubbens eget mesterskap ha muligheten til å konkurrere om både enkelt- og sammenlagtplassering i Norsk ClubSport. Her kan man med andre ord få i både «pose og sekk».

 

 

I det serien nå sikter seg inn på sitt tredje år så er det hyggelig å kunne presentere Endre Stensen som kontaktperson for klassen. Endre har førererfaring fra tidligere og kan skilte med følgende CV:

  • Gatebil Extreme – Audi 90 Quattro, sesongene 2006-2007
  • Racing NM – Roadsport/ GT – Audi 90 Quattro, sesongen 2008
  • Racing NM – Roadsport/ GT – Audi 80 STW/DTM, sesongen 2009
  • Racing NM – GT2 – Porsche 993 GT2 EVOspec, sesongen 2010
  • Racing NM – NorskClubSport kl.3 – Porsche 924 cup, sesongen 2021
  • Racing NM – 944Cup – Porsche 924 Cup, sesongen 2022

Som medlem av bilmerkeklubber forstår Endre viktigheten av at denne form for racing skal være sikker, rimelig og hyggelig. Endre sitt motto er at det er minst like viktig det som skjer utenfor banen som det som skjer på banen. Dette er helt i tråd med visjonene til klassen. Endre kjører ikke selv i NCS, men er aktiv fører i Porsche 944 Cup. Bilen han deltok i 944 Cup med i sesongen 2022 har han delt med en annen fører som har benyttet samme bilen i Norsk ClubSport. Her ser man enda en positiv gevinst med at reglene er så likt andre eksisterende klassereglement.

Vi oppfordrer deg som har en gammel eller ny løpsbil stående i garasjen, til å gå inn på våre sider og lese mer om Norsk ClubSport sitt enklere tekniske reglement. Kanskje du allerede har en startklar for nye utfordringer og hyggelige utforinger

Vi ser frem mot sesongene som kommer med stor optimisme og håper ivrige deltakere gleder seg like mye over denne nye serien som vi gjør. Endre treffes på telefon 900 98 317.