Presidentens utviklingsstipend til Ayla Ågren

Ayla_Aagren
Ayla Ågren (21) fra Slemmestad i Buskerud er tildelt Presidents utviklingsstipend på 50 000 kroner av Norges Bilsportforbund etter sin sterke innsats i amerikansk formel-racing i 2014.

 

Det var under Bilsportforbundets store premieutdeling fredag kveld at den unge og talentfulle formelføreren fikk stipendet. Det var en svært godt fornøyd Ayla som kunne motta sjekken på 50 000 kroner.

 

Ayla Ågren har blitt rikskjendis etter at hun ble første jente som vant et amerikansk formel-mesterskap i fjor. I konkurranse med bare gutter gikk Ayla til topps i F1600 Championships i USA, etter å ha vunnet tre av løpene i mesterskapet. Etter dette har hun har blant annet vært gjest hos Skavlan på NRK1.

Ayla Ågren, som er en del av Bilsportforbundets Junior Team Norway, startet sin bilsportskarriere allerede som 7-åring. Hun hevdet seg etter hvert helt i toppen i karting, og i 2012 kjørte hun sin første sesong i formel-bil i USA. Da kapret hun fire pallplasser i Skip Barber summer series.

-Vi har etter hvert fått gledelig mange jenter i bilsporten, og Ayla er uten tvil et forbilde for disse. Hun viser vei for mange jenter som vil følge i hennes fotspor, sier NBFs president Frode Alhaug.

Ayla Ågren var også blant de fem unge utøverne som i fjor ble tatt ut til NBFs prestisjefylte konkurranse «Bilsporttalentet 2014».

 

Mottagere av Presidentens utviklingsstipend 2009-2014:

2009: Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland
2010: Henrik Furuseth, KNA Rudskogen
2011: Dennis Olsen, KNA Varna
2012: Martin Ellegaard, KNA Varna
2013: Miriam Aasli, NAF Øvre Østfold
2014: Ayla Ågren, KNA Varna