Presidentens utviklingsstipend til Henrik Furuseth

furuseth_forgaard_500.jpgHenrik Furuseth (14) fra Enebakk og KNA Rudskogen er tildelt Presidentens utviklingsstipend på 50 000 kroner fra Norges Bilsportforbund.

Det var under forbundets store premieutdeling på Lillestrøm lørdag at den unge utøveren fikk stipendet. Det er NBFs president Roar Forgaard som har stilt midlene til disposisjon, og det var også Forgaard som overrakte sjekken på 50 000 kroner til en svært fornøyd Henrik.

Henrik Furuseth er det man kan si arvelig belastet. Hans far Vidar Furuseth har en karriere som svært god rallyfører bak seg. Henriks storebror Sindre har kjørt både gokart og nå rally. Henrik selv startet med gokart allerede da han var sju år gammel i 2003. Han har oppnådd mange gode resultater på gokartbanen, og i år har han kjørt både karting og formelbil. Med sine 14 år har han vært av de desidert yngste i formelbil, men det har ikke forhindret ham i å oppnå svært gode resultater. Han overbeviste stort da han i høst kjørte inn til NM-sølv i klassen Formel Basic. Før det sikret han seg også tredjeplassen i norgescupen i samme klasse.
-Det er forholdsvis enkle kriterier for stipendet. Det skal gå til en ung og lovende utøver, og brukes til å gi mottageren påfyll av kunnskap og erfaring til videre satsing i bilsporten. Henrik har vist at han er svært talentfull. Han har en eksemplarisk fremtreden både på og utenfor banen, og uten tvil en stor fremtid innen sporten, sier NBFs president Roar Forgaard.