Presidentens utviklingsstipend til Martin Ellegård


Martin Ellegård (15) fra Våler i Østfold og KNA Varna er tildelt Bilsportforbundets President Roar Forgaards utviklingsstipend på 50 000 kroner for sin innsats på gokartbanen i år.

Det var under Bilsportforbundets store premieutdeling på Lillestrøm fredag at den unge og talentfulle utøveren fikk stipendet. Det er NBFs president Roar Forgaard som har stilt midlene til disposisjon, og det var også Forgaard som overrakte sjekken på 50 000 kroner til en svært fornøyd Martin Ellegård.

Martin Ellegård i årets sesong høstet store triumfer både i inn- og utland. Han ble for et år siden plukket ut av det internasjonale bilsportforbundet (FIA) som en av deltagerne i Karting Academy Trophy i år. Der var han en av drøye 50 unge talentfulle førere fra hele verden. Da denne cupen ble var avsluttet i Bahrain for et par uker siden, sto Martin med en meget sterk 6. plass sammenlagt. To ganger, i Portugal og Bahrain, var han på seierspallen.

I tillegg er Martin Ellegård norgesmester i klassen KF3 av året, og han har også vunnet prestisjeløpet Göteborgs Stora Pris i år. I tillegg tok han en andreplass i det Nord-Europeiske (NEZ) mesterskapet.

-Det er forholdsvis enkle kriterier for stipendet. Det skal gå til en ung og lovende utøver, og brukes til å gi mottageren påfyll av kunnskap og erfaring til videre satsing i bilsporten. Vi har mange unge og lovende utøvere som hevder seg internasjonalt for tiden. Martin er en disse og en av dem som har gjort det aller best i år. Han har vist at han er svært talentfull og har oppnådd imponerende resultater i meget skarp konkurranse med førere fra hele verden. Han har en eksemplarisk fremtreden både på og utenfor banen, og har uten tvil en stor fremtid innen sporten, sier NBFs president Roar Forgaard.

Tidligere mottagere av Presidentens utviklingsstipend:

2009: Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland

2010: Henrik Furuseth, KNA Rudskogen

2011: Dennis Olsen, KNA Varna