Presidentens utviklingsstipend til Miriam Aasli

Miriam Aasl 600i
Miriam Aasli (18) fra Enebakk i Akershus er tildelt Presidents utviklingsstipend på 50 000 kroner av Norges Bilsportforbund etter sin sterke innsats i rally i år.

 

Det var under Bilsportforbundets store premieutdeling på Gardermoen fredag at den unge og talentfulle rallyføreren fikk stipendet. Det var en svært godt fornøyd Miriam som kunne motta sjekken på 50 000 kroner.

 

Miriam Aasli satser seriøst og målbevisst på rally. Hun har vist at jenter kan konkurrere på linje med gutta, og hun er en flott ambassadør for NBFs kampanje «Jenter i farta».

 

Miriam startet sin karriere i ungdomsklassen som 16-åring i 2011. I 2012 fortsatte hun i samme klasse, mens hun kunne starte å konkurrere i ordinær klasse da hun var 18 år og hadde førerkortet i lomma i april i år. Det var i Rally Stavanger hun for første gang konkurrerte i en ordinær klasse, og det endte med en totalt 12. plass av 52 startende.

 

To ganger i år har hun tatt klasseseier med sin Nissan Almera GT i NM-løp, og fra neste år satser hun virkelig seriøst i en Ford Fiesta R2. Det er bilen som Frank Tore Larsen ble norgesmester med i 2012-sesongen, og nå blir Frank Tore Miriams mentor.

 

-Det er forholdsvis enkle kriterier for stipendet. Det skal gå til en ung og lovende utøver, og brukes til å gi mottageren påfyll av kunnskap og erfaring til videre satsing i bilsporten. Vi har mange unge og lovende utøvere for tiden, og spesielt positivt er det at det kommer frem jenter som Miriam. Hun har vist at hun er svært talentfull og har oppnådd sterke resultater i meget skarp konkurranse. Det blir spennende å følge henne i fremtiden, sier NBFs president Frode Alhaug. I hans fravær var det visepresident Glenn Mellegaard som overrakte stipendet.

 

Miriam Aasli var også en av fem utøvere mellom 16 og 22 år som i år var plukket ut til å delta i talentkonkurransen «Bilsporttalentet 2013».

 

 

 

Mottagere av Presidentens utviklingsstipend 2009-2013:

2009: Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland

2010: Henrik Furuseth, KNA Rudskogen

2011: Dennis Olsen, KNA Varna

2012: Martin Ellegaard, KNA Varna

2013: Miriam Aasli, NAF Øvre Østfold