Pressemelding: 24-timers på Spa for Nakken

Marius Nakken er en av fem nordmenn som kjører 24-timersløpet på Spa denne helgen. De andre er Dennis Olsen, Marcus Påverud, Magnus Gustavsen og Anders Buchardt. Les mer i denne pressemeldingen fra Marius Nakken.

Lørdag 01. juli starter verdens største og viktigste løp i internasjonal GT-racing – 24-timersløpet på Spa-Francorchamps i Belgia. Løpet inngår i GT World Challenge, og er det tredje i årets mesterskap.  Årets 24-timers løp kjøres med rekordstort startfelt, hele 71 biler.

Marius kjører for Porsche i Dinamic GT som stiller med tre biler. Han deler som vanlig bil med Ben Barker (Storbritannia) og Philipp Sager (Østerrike), men teamet har også med seg Christopher Zoechling (Østerrike) dette løpet. De kjører i Bronze-klassen som er den største av i alt fire klasser i mesterskapet.

– Dette er høydepunktet i årets sesong og et av verdens mest prestisjefylte løp.  Det blir mitt tredje 24-timersløp, og andre gang jeg deltar her.  Målsetningen er å kjempe om pallplass i våres klasse og være blant de raskeste i Porsche. 

Løpet er et av de eldste og største langdistanseløpene i verden, og har blitt kjørt på den berømte Circuit de Spa-Francorchamps siden 1924.  De beste teamene og førerne fra GT World Challenge Europe og andre internasjonale GT3 klasser  møtes til det som blir årets definitive styrkeprøve.

Kvalifisering kjøres torsdag kl. 21:20. Løpet starter lørdag kl. 16.30 og er ferdig 24 timer senere på søndag 16:30. Alt sendes på Youtube, Eurosport, Vsport og Viaplay. Startposisjonen i løpet avgjøres av gjennomsnittstiden av de fire sjåførene i kvalifiseringen.

– Så langt har farten totalt sett i teamet vært bra, men med en kjedelig start i Italia da vi ble påkjørt. Det blir viktig å kjøre jevne raske runder og holde seg unna problemer i de 24 timene. Klarer vi det ligger alt til rette for et solid resultat.