Pressemelding: Andreplass til Tveiten Sollie

I helga kunne Olliver endelig klatre opp på pallen i RallyX Nordic for første gang. 12 åringen har vært nærme flere ganger, spesielt på Tierp forrige runde der han endte P4. I Finland klaffet alt på lørdag og det ble en 2. plass etter god kjøring med blant annet en bestetid og seier i semifinalen.

Det ble denne helgen kjørt dobbeltrunde på den tidligere VM banen i Kouvola. Olliver klatret også opp på fjerdeplass i sammendraget etter god kjøring søndag. Han kvalifiserte seg også til finalen da, og det er ikke umulig at en ny pallplassering glapp da karten ikke ville starte.

Olliver fikk ikke kjørt finalen søndag, til tross for at han kjørte frem til «pregrid» og alt virket normalt. Derfra når de skulle frem til start ville «bilen» rett og slett ikke starte, og finalen ble dermed kjørt med NMK Hønefoss føreren på tribune-plass.

12 år gamle Olliver Tveiten Sollie fikk mange fans etter en god debutsesong i RallyX Nordic. RX Evolution som har fulgt Olliver i mange år merker nå at flere og flere legger merke til hans gode resultater. Dette kan bli bra på sikt om økonomien kommer på plass, en vanskelig jobb.

Nå er planen å se hvilke løp som kan passe å kjøre, og ta noen tester før neste løp i RallyX serien. Det er en pause frem til neste runde som først kjøres i august nå.

Det er gøy å hjelpe en utøver som utvikler seg for hvert løp, forteller Atle Skaar som har fulgt Olliver tett denne sesongen. Samarbeidet startet allerede i 2018 da han bare var en guttunge som kjørte Crosskart Mini. Han var med å utvikle vår elektriske Crosskart, E-CROSS.

Det startet i Crosskart Mini som 5 åring, og i fjor fikk han mye positiv oppmerksomhet med god kjøring på den internasjonale arenaen. Han har også rukket å ta med seg medalje i NM.

Årets to første runder ble kjørt i Danmark, deretter de to neste i Sverige før teamet nå har gjennomført to runder i Finland. Allerede er det kjørt 6 runder i RallyX Nordic, og den neste kjøres på Grenland Motorsportsenter 26.-27. august.

Dette er en enkelt runde som kjøres samme helg som NM Rallycross. Her er planen å invitere med sponsorer og lage litt ekstra opplegg for å vise frem sporten til venner og kjente.

Fikk du med deg denne video da Ekstrøm lovet Olliver en test i Supercar: https://www.youtube.com/watch?v=2n8w0w6_ReE

Det viste seg at Olliver var alt for liten til å kunne passe inn i bilen, men drømmen om en dag å kjøre Rallycross er helt klart til stede. Om det blir noen drømmetest med Ekstrøm gjenstår å se, nå ligger fokuset på CrossCar Junior i RallyX Nordic for NMK Hønefoss føreren.