Pressemelding: Årets viktigste løp for Påverud

Det er en plass på seierspallen som er siktemålet for Marcus Påverud når 24-timers løpet på Spa Francorchamps-banen i Belgia går av stabelen førstkommende helg. Dette er årets største og viktigste løp i GT-racing og Marcus skal kjøre en Lamborghini Huracacan GT 3 Evo2 for det italienske VSR-teamet sammed med Artem Petrov, Baptiste Moulin fra Belgia og Michael Dörrbecker fra Mexico.

-24-timers løpet på Spa er årets høydepunkt og virkelig en enorm utfordring. I fjorårets løp klarte vi å kjøre inn til en 4.plass i Silver Cup, så målsettingen i år må bli en plass på pallen. Men det er mye som skal klaffe om det skal la seg gjøre. I et så langt løp kan alt skje, både kjøremessig og teknisk.  Små detaljer kan til slutt avgjøre om det blir et godt resultat eller ikke, sier Marcus Påverud.

Ikke mindre enn 71 biler er påmeldt til årets utgave av det klassiske 24-timers løpet på Spa Francorchamps. Åtte bilprodusenter stiller med fabrikksteam; Lamborghini, Audi,Porsche, BMW, McLaren, Ferrari, Mercedes og Aston Martin. De drøyt 250 førerne som skal kjøre representerer 31 nasjoner.

-Det er et utrolig krevende løp, men også en fantastisk motorsportfestival som starter allerede onsdagen før løpet da alle bilene kjører i parade inn til Spa sentrum. Allerede da kjenner man at adrenalinet og forventningene stiger, sier Marcus Påverud.

22-åringen fra Lier kjører i år for VSR-teamet i GT World Challenge Sprint Cup, men teamet har også satset på denne ene bilen i Silver Cup i 24-timers løpet på Spa. I fjorårets løp hadde teamet to biler, og det var Marcus som kjørte den beste rundetiden av de åtte førerne, og som dessuten ble et slags «anker» på bilen som til slutt endte på en sterk 21.plass totalt og 4.plass i Silver Cup.

-Som jeg har forstått det har teamet tenkt meg i en slags hovedrolle i årets løp. Værmeldingen sier regn og krevende forhold i løpet av helgen, og da vi testet under slike forhold på Spa tidligere i år var jeg den raskeste føreren.  Jeg liker også godt å kjøre i nattemørke, og det å kunne holde et høyt tempo når natta senker seg er en forutsetning for å lykkes i et slikt løp, sier Marcus Påverud.

11 biler stiller til start i Silver Cup i årets 24-timers løp. Det er noen færre enn i fjorårets løp, men det betyr ikke nødvendigvis at konkurransen blir dårligere.

-Det er veldig høy kvalitet på startfeltet og vi skal også kjøre for en så god totalplassering som mulig. Det blir en stor utfordring der vi ikke bare skal prøve å kjøre så fort som mulig, men også unngå å belaste bilen så den ikke bryter sammen teknisk, tenke strategi og risikovurdering og i tillegg gjøre fortløpende vurderinger når det gjelder å manøvrere i trafikken på banen. Dette krever enormt mye konsentrasjon og løpet blir en maraton både fysisk og mentalt, men jeg gleder meg enormt, sier Marcus Påverud.

Det sier litt om nivået på norske racerførere i internasjonal sammenheng at det i årets løp deltar ikke mindre enn fem norske førere i det løpet som regnes som det viktigste og tøffeste i GT-racing globalt.  Foruten Marcus Påverud i Lamborghini kjører Dennis Olsen og Marius Nakken i hver sin Porsche, Anders Buchhardt stiller i BMW og Magnus Gustavsen kjører Mercedes. En utrolig utvikling for den tross alt lille bilsportnasjonen Norge, som bare for noen år siden ikke hadde deltakere i løp på dette nivået.