Pressemelding: Bakkerud klar for Subaru i USA

Andreas Bakkerud har signert for fabrikksteamet Subaru Motorsport USA, og skal kjøre i den helt nye amerikanske serien Nitro Rallycross Championship.

– Nitro tar rallycross sporten til nye nivåer, og at jeg kan få være en del av dette i en fabrikkstøttet Subaru er jeg ekstremt stolt over, forteller en svært entusiastisk Andreas Bakkerud.

Nitro Games er skapt av verdensstjernen Travis Pastrana, som med sitt Nitro Circus har turnert verden rundt med helsprø stunts. Nå står rallycrossen for tur, og i år har de skapt en hel serie på 5 løp på forskjellige destinasjoner.

– Travis har hatt ett ønske å kombinere Motorcross og Rallycross til en perfekt mix. Her kjøres det utelukkende på grus – og hoppene kommer tettere enn svingene.

For meg høres dette ut som en oppskrift på action, ler Bakkerud.

Subaru Motorsport USA teamet har fabrikkstøtte, og Andreas skal kjøre en av teamet 3 like biler. Teamets to andre sjåfører er nevnte Travis Pastrana og Scott Speed.

– Teamet er det mest erfarne i USA, og har vært i rally og rallycross i mange år.  Bilene er skapt spesielt for denne serien, så jeg tror at vi skal klare å henge med fra start.

Allerede om en drøy uke starter sesongen i Utah Motorsport Park i Salt Lake City, og Bakkerud er selv ekstremt motivert: – Startlisten i Nitro Rallycross inneholder med få uttak bare kjente navn fra VM i rallycross, så jeg vet hva som venter – og hva som kreves.

Dette vil bli ekstremt tight – og spennende, men jeg er klar for å gi alt – og går som vanlig for seier, gliser Bakkerud.