Pressemelding: Bare nesten for Solberg

Fattige 1,2 sekund skilte Oliver Solberg fra sesongens annen VM-rundeseier i Rally Portugal søndag.

Den svensknorske rallyføreren vant sju av 19 fartsprøver i løpet. Annenplassen sammenlagt i WRC2-klassen førte Solberg betydelig nærmere toppen i kampen om tittelen – bare ett poeng bak VM-leder Yohan Rossel.

Vant gjorde briten Gus Greensmith og hans svenske kartleser, Jonas Andersson. Treere ble Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen.

Sammen med kartleser Elliott Edmondson ledet 21-åringen WRC2-klassen med mer enn halvminuttet lørdag. Men over natten til søndag ble Solberg ilagt tidsstraff på ett minutt. Rallystjernen ønsket å showe for publikum med to donuts etter målgang på dagens siste spesialprøve inne på rallycrossbanen i Lousada.

Dermed brøt han løpets reglement.

– Jeg glemte dessverre totalt den regelen. Det eneste som var i tankene mine var å gi tilskuerne litt ekstra show, sa Oliver Solberg.

Tidsstraffen sendte ham ned til annenplass, 24,6 sekund bak Greensmith.

Solberg vant samtlige fire fartsprøver siste dag og endte fattige 1,2 sekund bak vinneren til slutt.

– Vi forsøkte alt vi maktet, men det  gikk akkurat ikke. Det er bare å gratulere Greensmith og Andersson.

Oliver Solberg vant VM-runden i Sverige og hadde to tredjeplasser på rad fra Mexico og Kroatia før løpet i Portugal.

Neste VM-runde finner sted på middelhavsøya Sardinia første helg i juni.