Pressemelding: Christer Otterstrøm i Grand Finals i Formel Ford

Christer Otterstrøm (17) er første nordmann i Grand Finals i Formel Ford på Brands Hatch på over 25 år

Christer Otterstrøm fra Mjøndalen reiste til Brands Hatch i England med teamet RPC Motorsport for å delta på Formel Ford Festivalen og konkurrere i det som regnes som et uoffisielt verdensmesterskap.

Han reiste med et håp om å komme til Grand Finals(A-finalen), hvilket skulle vise seg å bli en albue kamp. I verdensfinalen er det deltakere fra USA, Canada, New Zealand, Brasil og mange andre land, men bare Christer og Dan Rene Larsen fra Norden. Det var 78 deltakere totalt, med de beste førene fra hele verden.

Vi ankom vi banen for å trene onsdag, torsdag og fredag. Det eneste vi manglet var snø, ellers hadde vi alle andre forhold, hvilket var bra for både mekaniker og sjåfør, men samtidig vanskelig å få alle svar vi trengte for å kjøre fort.

Lørdag satte Christer en 6.tid i sitt heat, hvilket var bra, men tidene var ikke helt nært de beste enda. I heat 1 på lørdagen kjørte Christer inn til en 9.plass etter en dårlig start hvor han var nede på en 12.plass.

I semifinalen på søndag startet Christer på en 18.plass som ikke var det beste utgangspunkt for å komme direkte videre til en A-finale. Vi måtte opp på en 12.plass, men pga feil dekktrykk sklei bilen veldig og det blev en 14.plass. Christer måtte dermed ut i en Last chance finale for et siste håp om en plass i Grand Finals.

Christer startet på en 3.plass og kunne bare forsvare plassen for å komme seg videre. Problemet er bare at du kan ikke forsvare deg i 8 runder i dette selskap, da må du enten forbi de foran eller kjører veldig mye fortere enn de bak. Christer hadde bestemt seg for at han skulle til Grand Finals, så nå var det alt eller ingenting. Det gikk 2 runder og da kastet Christer seg på innsiden og tok begge fører som lå foran han i samme sving. Christer fikk til og med tilbakemelding på at det var den kuleste forbikjøring på hele løpet. Heatet ble rød flagget runden etter og de hadde kjørt mange nok runder til at løpet ble kansellert og resultatet sto.

Dette betyr at Christer var første nordmann på over 25 år som kom til Grand Finals.

I Grand Finals fikk Christer 26 startspor som er litt dårlig utgangspunkt, men Christer var virkelig tent og hadde en plan for å ta seg opp i feltet. Alt herfra var en bonus siden vi hadde nådd målet allerede.

Det visste seg å bli en kort finale pga rød flagg, mørke og veldig dårlig vær.

Finalen ble satt i gang og Christer viste muskler allerede fra start. I løpet av de 4 rundene som ble kjørt hadd Christer kjørt forbi 7 konkurrenter og var på tur for flere forbikjøringer, men ble stoppet pga rød flagg. Plutselig fikk vi beskjed om at finalen var kansellert og resultatet sto. Litt skuffet da det var mye fart i kroppen og bilen.

Det ble en kjempe flott 18.plass som sluttresultat, noe som er imponerende.

Super stolte av resultatet teamet fra Norge klarte å oppnå i et felt med mange store internasjonale team med mye erfaring.

 Foto: Steve Hindle