Pressemelding: Debuterer i Supercar og RallyX

For de fleste bilsportutøver finnes det en drøm om noe større. For Kim Roar Johansen fra Sarpsborg er den endelig i ferd med å gå i oppfyllelse etter 20 år som bilsportutøver. Den nye Rallycrossbilen har 4-hjulstrekk og 585 Hestekrefter under panseret. 

 

Dette har gått veldig fort den siste uka, og det er kun en drøy uke siden bilen ble lagt ut for salg i Trondheim. Jeg har spurt om råd, og prøvd å leie en bil til dette løpet i Grenland.

 

En annen Rallycross sarping, Frode Skaar tipset meg om bilen som han mente var bra til våres budsjett. Det tok ikke lang tid før pappa kjøpte bilen og den ble hentet i helga. Nå er bilen ferdig dekorert med egne sponsorer og det er klart for løp allerede om en drøy uke, ler Bilopphoggeren fra Sarpsborg.

 

Kjører mot en Verdensmester 

Der skal Kim Roar delta i RallyX Nordic, en internasjonal serie med den aller beste på startstreken. 5 ganger Verdensmester Johan Kristoffersson blir en av favorittene i løpet og Sarpingen er nervøs før start. Ikke for konkurransen, for han bryr seg ikke noe om resultatet.

 

Dette er uansett en stor drøm om å kunne stille til start med en så rå bil. Dette er helt nytt, og ingen Sarping har kjørt 4 hjulstrekk i Rallycross siden familien Iversen fra Glomma Papp. Dette er stort forteller Skaar, som samtidig er nøye på å legge til at bilene Kim Roar skal konkurrere mot er 5 ganger så dyre, og dermed også mye bedre biler.

 

Men for å kunne stille til start i Supercar var dette et fornuftig valg. Bilen vant en EM runde i 2011 med Mats Lysen, og var senest på pallen i Portugal 2013. Men utviklingen har vært voldsom på utstyret siden det ble VM i Rallycross i 2014, så denne bilen skal ikke henge med de beste. Men det spiller ingen rolle, sier Kim Roar som gleder seg til å teste den.

 

Hele familien har alltid hatt en stor lidenskap for bilsport og pappa Jan startet i 1975 med en Rally Kadett. Han har i alle år vært en Opel-mann, men skjønte at det måtte han akseptere at var vanskelig og komme unna i denne sammenhengen. For det finnes per i dag ingen Opel til salgs som kunne passe til dette formålet.

 

Aldri kjørt 4-hjulstrekk tidligere 

Team Høgger´n Racing bygger en Opel Supercar selv, men det er mye arbeid som gjenstår, og mye av delene på denne bilen vil passe vår bil. Derfor ble det en Renault Clio i denne omgang. Hele familien er engasjert og gleder seg til starten i Grenland 25.-27. august. Et løp som også har NM status for Supercar. I tillegg kjøres det NM runde i Supernasjonal der egentlig Kim Roar hadde tenkt til å delta, men det er nå lagt på is.

 

Det er også løp i Høljes helga etter, men planen er å se hvordan bil og sjåfør fungerer først og fremst. Hvis alt går etter planen er det også store muligheter for at det blir denne bilen som skal brukes neste sesong, men det avhenger også av sponsormidler.

 

Selv om Kim Roar er nervøs for dette beistet av en bil, har han troa på at han skal klare å temme den etter hvert. Han er tidligere Norgescup vinner i Rallycross Nasjonal, og har flere gode plasseringer på merittlisten fra tidligere løp i både Rallycross og Bilcross.

 

RX Evolution som også har med seg Olliver Tveiten Sollie til Grenland har bistått Kim Roar og teamet den siste uka for å få alt på plass. Fra bilkjøp, markedsføring til påmelding, dette er moro sier Skaar.

 

Se video av lanseringen her; https://www.facebook.com/Rallycross.no