Pressemelding: Debuterte i elektrisk crosskart

Skaar Racing Team har bygget verdens første elektriske Crosskart tilbake i 2018. Vi kjørte løp i Sverige da, og har hatt over 150 barn på prøvekjøring på Gardermoen. Faktisk har mange av de som i dag kjører vanlig Crosskart blitt rekruttert gjennom prosjektet Green Racing.

Vi deltok også på Hamar i fjor med ei jente i klassen Mini, men nå er det tatt et stort steg. Mye takket være Pål Try kunne vi denne helga stille på hjemmebane rett utenfor døra med 2 elektriske Crosskarter for aller første gang i samme løpet.

Martin Spilling på 6 år debuterte, og gjorde sine saker strålende. I klassen Mini er alle barna vinnere, og det er en glede å se de kjøre, enten det er bensin eller elektrisk.

Try & Frustøl har sammen med Skaar Racing Team sørget for at det er to fabrikkførere fra Sørlandet. I tillegg til Martin så er også Tobias Ose Hodne med i prosjektet Green Racing. Tobias er 7 år gammel og har allerede lagt en sesong bak seg i Crosskart Mini.

Lørdagen ble brukt til å tilpasse karten i startfeltet, og det ble justert opp og ned, frem og tilbake før vi nå føler den er veldig nærme de andre kartene. Målet er at den skal være fin i feltet sammen med de andre bensin kartene. Søndag var en fantastisk dag på Gardermoen, nesten ferdig justert i feltet.

Det er førerne som skal utvikle seg best mulig, og det er et eksempel på vår tidligere fabrikkfører (som har testet mye og kjørt oppvisninger).

Olliver Tveiten Sollie var vår første fører i karten i 2018 og samtidig som vi var på Gardermoen med dette prosjektet tok Olliver sin første internasjonale seier i RallyX sammen med RX Evolution som også drives av Skaar Racing Team.